Antena Meniu Search
x

Video Paradisul secret din inima României. Imagini spectaculoase filmate cu drona la Racoş, peste lacul de smarald

Dacă nu v-aţi făcut deja planuri de weekend puteţi încerca o vizită la Racoş, satul din Braşov considerat paradisul secret din inima României. Găsiţi acolo, printre altele, cel mai tânăr vulcan stins, un lac de culoarea smaraldului şi un castel din secolul al 17-lea. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 30.06.2022, 10:56

Vezi și

Cel mai "tânăr" vulcan stins, din țară, un lac cu culori parcă desprinse din picturile de peisaj, formațiuni geogologice ce amintesc de cariatide și un castel de secol 17, ce ascunde în fiecare ungher povești ale istoriei. Așa arată, pe scurt, tabloul unei invitații de weekend la Racoș, în județul Brașov.

Citește și: Cele mai frumoase castele din România. Ce poți vizita în vara anului 2022

Ce pot vizita turiştii la Racoş

E locul în care, pe lumina potrivită, nici nu știi ce să admiri mai întâi: verdele smarald al lacului format în fosta carieră de bazalt sau roșul marțian, din rezervația geologică a vulcanului stins. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: Se spune că lacul de la Racoş poate avea într-o singură zi nu mai puţin de 6 culori şi lucrul acesta depinde de cât de slab este vântul, pentru că suprafaţa trebuie să fie lină pentru ca lumina să se reflecte într-un anume mod.

Aici se află şi o fostă carieră de rocă vulcanică, pentru că asta caracterizează zona Racoşului. Aici se găseşte un vulcan stins, cel mai tânăr vulcan stins de pe teritoriul României. Se poate vizita nu numai zona lacului din fost carieră vulcanică, ci şi zona coloanelor de bazalt.

Racoş se află la aproximativ o oră de Braşov, pe drumul spre Sighişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Paradisul secret din inima României. Imagini spectaculoase filmate cu drona la Racoş, peste lacul de smarald