Antena Meniu Search
x

Pârtiile din toată țara au fost pline, în ciuda temperaturilor cu plus. Ploaia nu i-a speriat nici pe turiștii de pe Valea Prahovei

Pârtiile au strălucit astăzi în toată ţara, chiar şi la temperaturi cu plus. Sute de turişti s-au bucurat de zăpada perfectă, însă artificială, de pe placă sau schiuri. Pe Valea Prahovei s-a schiat chiar şi pe ploaie. Iar în alte staţiuni din ţară, bucuria celor mici a fost greu de egalat. 

de Redactia Observator

la 24.12.2022, 20:13

Vezi și

Nimic nu i-a oprit anul acesta pe cei mai nerăbdători practicanți ai sporturilor de iarnă să ia cu asalt pârtiile din ţară. Contrar temperaturilor de 10 grade Celsius şi a ploii care a ţinut întreaga zi, schiorii din Azuga au ieşit încă de la prima oră să încerce stratul de zăpadă. Pe sectoarele de începători și avansați ale pârtiilor Sorica și Cazacu s-au aşternut 20 de centimetri de zăpadă. 

Reporter: A câta tură pe anul acesta?

Tânără: A șasea pe pârtia cea mare şi cred că a vreo 20-a pe pârtia cea mică.

Reporter: Cum este zăpada?

Pe acelaşi subiect

Tânără: Este bună, dar nu este la fel de multă ca în alţi ani. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În Azuga, toate instalaţiile pentru produs zăpadă artificială au funcţionat non-stop în ultimele nopţi cu temperaturi suficient de scăzute. Aşa s-a ajuns, ca, spre exemplu, sectorul pentru avansaţi al pârtiei de schi Sorica să fie amenajat cu zăpadă artificială şi deschis pentru schiori pe o lungime de 800 de metri. 

Andrei Pintenaru, coordonator şcoală de schi: Colegii noştri de la înzăpezire şi-au făcut treaba exemplar. Noi le mulţumim, iar noi, ca şi comunitate, ne bucurăm de roadele muncii lor. Pentru noi contează foarte mult. Un oraş ca Azuga fără pârtii, nu e nimic pe hartă. 

Stațiunile de pe Valea Prahovei dau tonul distracției 

În staţiunea de pe Valea Prahovei, o urcare cu telescaunul costă 11 lei, iar preţul unui skipass este de 150 de lei. Și in Poiana Brașov, administratorii domeniului schiabil au deschis o pârtie pentru începători, deservită de o instalație de teleschi. În Harghita, pe pârtia de la Topliţa, Moş Crăciun a venit astăzi cu prima zăpadă din sezon. Copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult pe pârtie, mai ales că de ieri a început vacanţa şi pentru ei. 

FatăMi-a fost foarte dor de schiat, îmi place foarte mult să schiez. Ceaţa ne cam încurcă, dar în rest este bestial. Zăpada este perfectă! 

Pentru cei 700 de metri de pârtie, tunurile de zăpadă au lucrat la foc continuu pentru ca schiorii începători sau avansaţi să poată practica sportul în cele mai bune condiţii. Turiştii au completat distracţia cu o coborâre bobul din staţiune. O tură pe traseul de doi kilometri costă între 20 şi 25 de lei. 

Turiștii de la Bâlea Lac s-au bucurat de un peisaj înzăpezit

La mai puţin de două ore cu maşina faţă de această staţiune, tot în Harghita, este deschisă pârtia din Băile Homorod. 

Turist: Am venit din Miercurea Ciuc să schiez. Vin cu sora mea, cu tatăl meu. Sunt condiţii foarte bune chiar. 

Turistă: E zăpadă artificială mai mult, dar da, e minunat. Şi anul trecut tot aici am început să schiem prima oară. 

Gogice Sandor, manager: Cu mare efort am reuşit să deschidem pârtia de schi. Două zile, trei zile am lucrat încontinuu, am avut noroc cu vremea că am avut grade mici şi am reuşit să facem, am deschis. Sperăm că o să ţină şi vremea cu noi şi o să fie un sezon foarte bun. 

De zăpadă naturală s-au bucurat turiştii de la Bâlea Lac. În Munţii Făgăraş, a nins toată ziua, iar cei care au venit să petreacă sărbătorile la peste 2.000 de metri altitudine, vor avea parte de un peisaj feeric de iarnă, dar şi de temperaturi cu minus în zilele de Crăciun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Pârtiile din toată țara au fost pline, în ciuda temperaturilor cu plus. Ploaia nu i-a speriat nici pe turiștii de pe Valea Prahovei