Antena Meniu Search
x

Video Punct gastronomic autentic în satul Păclisa, Ţara Haţegului. Mama Dorina găteşte cu drag pentru fiecare turist care-i bate pragul

Un adevărat amfiteatru înconjurat de munți, Ţara Haţegului – Retezat poartă mărturiile unui trecut istoric bogat: peşteri cu urme de locuire încă din Paleolitic, ruine din perioada daco-romană, mici cetăţi şi turnuri medievale, dar şi biserici vechi de când lumea. Le puteţi vizita pe toate, iar noi vă dăm încă un pont. Cum plimbarea creşte apetitul, puteţi face o oprire şi în satul Păclișa, acolo unde vă aşteaptă un punct gastronomic autentic.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.06.2021, 16:52

Vezi și

"Îl frământăm de mai multe ori ca să devină un aluat pufos. În momentul în care se desprinde de pe acest bol de inox, este frământat. Acestea sunt plăcinte cu brânză specific zonei comunei Toteşti".

Doamna Dorina este o bucătăreasă înzestrată care a vrut să împartă şi altora ceea ce iese din mâinile ei dibace. Într-un mic sat de la poalele munţilor Retezat, şi-a deschis un punct gastronomic cu bucate pe alese.

Mama Dorina: Am hotărât să deschidem acest punct ca să primim cu drag la orice oră să primim oameni, cu toate preparatele noastre.

Plăcinte, ciorbe, tocănițe, sarmale cu mămăligă sau alte bucate specifice zonei. Sunt doar câteva dintre bunătățile pe care familia le serveşte. Preparate după rețeta locală, gustul mâncărurilor este, aşa cum spun chiar localnicii, ca la mama acasă.

Vecin: De când mă ştiam copil mic venim la dânsa şi mâncam o mâncare bună la dânsa: o plăcintă, o scovargă, cum se zice la noi în zonă.

Toate ingredientele sunt naturale şi obţinute din curte.

Andreea Sălăşan, fiica mama Dorina: Ne place să fie totul produs la noi la ţară. Ne place să gătim şi să facem mâncare tradiţională în gospodărie pentru a arăta celor mai tineri că e mai sănătos, e mai bun.

Prețurile pornesc de la 5 lei pentru băuturi cu siropuri naturale și ajung până la 25 de lei pentru tocăniţe sau alte preparate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Travel » Punct gastronomic autentic în satul Păclisa, Ţara Haţegului. Mama Dorina găteşte cu drag pentru fiecare turist care-i bate pragul