Antena Meniu Search
x

Video Raiul dulciurilor din Turcia: Gullac sau când iubirea divină ia forma unei prăjituri

Baclava, halva, rahat. E simfonia zaharisită a dulciurior turceşti ce lasă gura apă turiştilor care vor să le guste chiar la ele acasă. Turcia are gust de miere şi apă de trandafiri şi oricine se poate simţi ca un sultan adevărat, răsfaţat din plin cu deserturile sofisticate. Atenţie, imagini nerecomandate pofticioşilor! 

Alin Stan
de Alin Stan

la 28.04.2023, 20:57

Vezi și

Turcia e dulce, iar bunătăţile îmbibate în miere şi zahăr fac din orice vacanţă un deliciu. Bulent prepară rahat turcesc de peste 25 de ani după o reţetă tradiţională.

Raiul dulciurilor din Turcia

Bülent Öz, bucătar: Folosim pentru rahatul turcesc zahăr, apă, lămâie, sare şi amidon de porumb. Îmi place cel mai mult rahatul turcesc cu fistic şi ciocolată.

Cei care vor mai mult decât simplul sugiuc sau halva, se pot delecta cu deserturi rafinate.

Pe acelaşi subiect

Alin Stan, reporter Observator: Pe lângă rahatul turcesc, un alt desert tradiţional aici în Turcia, sunt locma, practic, vorbim despre mini gogoşele care se prăjesc într-un ulei încins, după care se pun într-un sirop cu miere.

Murat Kaya: Siropul trebuie preparat cu o zi înainte, trebuie să fie rece.

Baclavaua rămâne regina cofetăriilor turceşti pentru prepararea căreia îţi trebuie măiestrie şi răbdare. Cele 35 de straturi de foi subţiri sunt răsfăţate cu unt topit, nucă şi zahăr. O altă prăjitură înrudită este Gullac despre care se spune că este simbolul iubirii divine. Apa de trandafiri este igredientul care îi dă gustul cu adevărat dumnezeiesc.

Alin Stan, reporter Observator: Hotelierii din Turcia pun la dispoziţia mai multe variante atunci când vine vorba de desert. În afară de bine cunosctul rahat turcesc, baclavaua, iulasul, dar şi giurlaşul sunt deserturi cunoscute şi mult căutate de turişti. Giurasul, spre exemplu este o prăjitură făcută din foietaj, lapte, bezea şi fructe.

De la zaiafetul delicateselor dulci nu lipseşte nici ciocolata, reinterpretată după modelul turcesc: cu fistic sau fructe confiate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Raiul dulciurilor din Turcia: Gullac sau când iubirea divină ia forma unei prăjituri