Antena Meniu Search
x

Video Afacerea care explodează în prag de Paşte. Preţurile depăşesc 150 de lei: "Este perioada cea mai bună pentru noi"

Vânzările de ciocolată au explodat în aceste zile. Cererea înregistrată de producători este de trei ori mai mare faţă de restul anului, spun cei din industrie. Apetitul pentru ciocolata premium este mai mare decât oricând şi, în ciuda preţurilor deloc mici, unii cumpărători nu ţin cont de acest aspect când vine vorba de răsfăţul celor dragi. Ciocolata este principalul cadou oferit de Paşte. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 14.04.2023, 21:39

Vezi și

Românii iubesc ciocolata, iar de sărbători pofta de dulce se amplifică. 

Greta Neagu, reporter Observator: Ouăle de ciocolată sau diversele figurine sunt cadourile preferate cu ocazia Paştelui. De altfel, vânzările de ciocolată au crescut cu 35, chiar 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, spun cei din industrie. 

Jolyon M'Bei, ciocolatier: După Crăciun, Paştele este perioada cea mai bună pentru noi, ciocolatierii. Bonul mediu care, înainte, era undeva la peste 50 de lei, acum se apropie în perioada asta de Paşte de 100 de lei. 

Preţurile pentru figurinele din ciocolată pot depăşi 150 de lei

Pe acelaşi subiect

Preţurile pentru figurinele din ciocolată pornesc de la câteva zeci de lei şi pot depăşi 150 de lei, în funcţie de sortiment şi dimensiunea produsului. 

Client: Pentru un cadou acum, de Paşte. 

Reporter: Ce sortimente aţi ales azi?

Client: Diferite. Ciocolată cu lapte, ciocolată neagră cu diverse decoruri. 

Jolyon M'Bei, ciocolatier: Trendul cu ciocolata neagră a apărut deja de câţiva ani buni. Cu cât s-a vorbit de beneficiile ciocolatei negre, am simţit şi în magazin şi o cerere mai mare. 

România se află în topul importatorilor de ciocolată din UE

De altfel, România se află în topul importatorilor de ciocolată din Uniunea Europeană. În jur de 35.000 de tone de ciocolată albă, neagră şi batoane de ciocolată ajung la noi în ţară într-un an. 

Sunt şi români care, de sărbători, au vrut să combine ciocolata cu alte arome dulci. 

Clara Mihociu, reporter Observator: 150 de lei costă o astfel de cutie, cu dulciuri glazurate. Iar un platou cu prăjituri asortate costă 110 lei. Cantitatea în ambele cazuri este suficientă pentru cel puţin 10 persoane. 

Unii au ales strict desertul tradiţional în aceste zile. 

Femeie: Este suficient ce găsim la cofetării. Plăcerea gustului cu alte prăjituri ne-o facem în restul anului, acum profităm de cozonac şi pască. 

Piața de ciocolată din România este estimată la peste 5 de miliarde de lei, potrivit unei analize. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Afacerea care explodează în prag de Paşte. Preţurile depăşesc 150 de lei: "Este perioada cea mai bună pentru noi"