Antena Meniu Search
x

Video Satul Măgura din Brașov, refugiul perfect în zilele caniculare. Vin turiști și din Noua Zeelandă: "Incredibil ce înseamnă internetul"

Satele de munte sunt refugiu perfect, în zilele caniculare. Turiștii care caută răcoarea, dar și liniștea naturii, aerul curat și peisajele pitorești le găsesc pe toate într-un singur loc: în satul Măgura, din județul Brașov. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.08.2022, 22:39

Vezi și

Pe o vale traversată de un drum încă neasfaltat, acoperită de pășuni întinse și case răsfirate, descoperim un colț de rai. Este satul Măgura, din comuna Moieciu care an de an atrage tot mai mulți turiști. Mulți dintre ei sunt veniți de la mii de kilometri distanță.

Mihai Cârmaciu, administrator pensiune: Sunt turiști străini din toată lumea. Au venit și din Noua Zeelandă, cei mai mulți englezi, nemți, din Israel și din toată lumea. Este incredibil ce înseamnă internetul. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În spate avem acum abruptul Bucegilor. Suntem undeva la 1100 de metri altitudine, la 6 km de Castelul Bran și 3 kilometri de localitatea Zărnești. Undeva mai în stânga mea, este o bună bucată din creasta principală a masivului Piatra Craiului. Acesta este satul Măgura. 

Creșterea animalelor şi turismul sunt principalele ocupații ale oamenilor care-și duc traiul departe de agitația urbană. 

Pentru o cameră dublă, turiștii care ajung în Măgura plătesc între 160 și 250 de lei pe noapte. De aici, iubitorii naturii pot porni la pas în drumeții pe trasee montane spectaculoase din Piatra Craiului. În plus, în apropiere, pot face și un popas la Mănăstirea Sf. Treime din Măgura care a fost recent construită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Satul Măgura din Brașov, refugiul perfect în zilele caniculare. Vin turiști și din Noua Zeelandă: "Incredibil ce înseamnă internetul"