Video Soarele a fost suficient de convingător cât să atragă turiştii la malul mării. Cherhanalele s-au întrecut în specialităţi din peşte sau fructe de mare
Vremea frumoasă ne-a mai oferit un weekend bun pentru o relaxare la malul mării. Soarele blând şi liniştea de pe plajă i-a invitat pe turişti în aceste zile pe litoral. Nici cherhanalele nu au fost ocolite. Turiştii au fost ademeniţi de mirosul de peşte la grătar, la ceaun sau la cuptor.
Soarele a scos lumea din case la malul mării. Preţ de câteva ore, localnicii şi turiştii au uitat că suntem la sfârşit de octombrie şi s-au bucurat de vreme de toamnă caldă.
''Weekend liber, am zis hai să fugim la mare. Acasă era foarte urâtă vremea, ceaţă, aici e ca la mare.''
Vreme superbă astăzi la malul mării, cu 16 grade Celsius, un soare suficient de convingător cât să alunge norii care au apărut de dimineaţă, dar şi o briză care a agitat puţin marea astfel încât valurile să fie perfecte în fotografiile turiştilor. De dragul soarelui şi al apei, unii turişti au renunţat la culorile de toamnă ale muntelui şi au venit să se relaxeze pe plajă.
''E mai linişte, mai puţină lume, e altfel. E frumoasa marea şi iarna şi primăvara şi toamna. Parcă mai frumoasă decât vara.''
Oamenii au luat cu asalt cherhanalele de la malul mării
Dacă pe plaje e linişte, în bucătăriile cherhanalelor e forfotă.
''Avem rapane în sos roşu şi aici rapane în sos de vin. Rapane, sos roşu, usturoi, roşii şi aici e unt, vin, usturoi şi roşii cherry.''
Sorin Rusu, chef: Aici avem un file de crap pentru o saramură, file de chefal şi calcan avem momentan pe plită. În egală măsură cam toate sortimentele de peşte se vând.
''Calcan cu cartofi prăjiţi cu icre de ştiucă. În fiecare sâmbătă vin. Ne relaxăm, îmi place locul.''
''Cum vi se par preparatele?
Foarte bune, icrele mai ales.''
Cherhanalele sunt deschise tot timpul anului în toate staţiunile de pe litoral.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰