Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă de Paşte în Alba. Gulaşul tradiţional, cel mai lăudat preparat în satul Rimetea

Peisaje de vis, gazde primitoare, mâncare bună şi activităţi în aer liber. Acestea sunt ingredientele unei vacanţe reuşite. Iar cei care îşi petrec Paştele în Rimetea, judeţul Alba, nu au dat greş.

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 13:46

Vezi și

Linişte, relaxare şi un peisaj de vis de asta au parte cei care au ales conacul secuiesc din Colţeşti. Desigur mâncarea tradiţională este şi ea o atracţie a locului.

Turist: Un gulaş unguresc foarte gustos, savurat într-un restaurant cu o privelişte minunată.

Cristian Găvan - manager Conac: Cea mai căutată mâncare la noi este, desigur, gulaşul tradiţional şi file a la Colţeşti.

Şi cum vacanţa nu este numai despre mâncare, turiştii pot petrece timpul în mijlocul naturii. Fie explorând zona pe bicicletă, fie înfruntând apele reci ale Arieşului într-o sesiune de rafting.

Pe acelaşi subiect

Cristian Găvan - manager Conac: Aici la noi se pot bucura de bicicletele pe care le punem la dispoziţia lor pentru a face, poate, o plimbare până în satul Rimetea sau chiar o drumeţie pe Piatra Secuiului.

Incze Zsuzsa - persedinte asociatie de turism: Turiştii vin să încerce zborul cu parapanta, drumeţiile, bicicleta şi raftingul. De când am început noi s-au obişnuit şi vin, în special primăvara, pentru o tură pe apă pe Arieş.

La 3 kilometri de conac se află satul Rimetea. Un loc desprins parcă din basme. Atmosfera boemă şi casele albe cu ferestre verzi, specifice zonei, îi impresionează pe cei care ajung aici pentru prima dată.

Turist: Ne impresionează, în primu rând, curăţenia. Se vede că au grijă, oameni gospodari. Şi natura te lasă fără cuvinte.

Preţul pentru 3 nopţi de cazare la conac cu demipensiune este de 1.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Vacanţă de Paşte în Alba. Gulaşul tradiţional, cel mai lăudat preparat în satul Rimetea