Video Mini-vacanţa de Paşte şi 1 Mai petrecută în Gorj. Ce obiective turistice pot vizita românii
Tot mai mulţi turişti aleg în locul vacanţelor în străinătate, dificil de plănuit în această perioadă, staţiunile româneşti de la poalele munţilor. Găsesc aici linişte şi peisaje care îţi taie respiraţia, dar şi mese bogate în preparate tradiţionale. Se întâmplă, evident, şi în Gorj, unde gazdele sunt deja în toiul pregătirilor şi le promit musafirilor o experienţă de neuitat.
Situată între doi munţi, Parâng şi Căpăţânii, staţiunea Polovragi oferă turiştilor un peisaj care taie respiraţia. Aşa că nu puţini sunt cei care au ales, de Sărbători, câteva zile de relaxare aici. În pensiuni se fac deja ultimele pregătiri pentru ca oaspeţii să fie întâmpinaţi aţa cum trebuie. Cum era de aşteptat, cel mai mare accent se pune pe masa festivă.
Ioana Cionoiu – proprietar pensiune: Aşteptăm turiştii doar cu bucate tradiţionale, preparate la noi în casă, cu ajutorul familiei pregătim toată mâncarea. Pâinea de casă, friptura de miel specifică zonei, ouăle roşii vopsite în foi de ceapă şi sfeclă roşie, totul bio. Murăturile şi aperitivul, la fel, cu specific local
Friptura de miel este pregătită la cuptor. Doar cu sare, usturoi, puţin vin.. Tocmai pentru că se află în zone izolate, pensiunile rustice au început să aibă din ce în ce mai mult succes în lunile de pandemie. Aerul curat este un bonus.
Ioana Cionoiu – proprietar pensiune: Este un avantaj major pe vremea pandemiei. De asemenea, nu deranjează. Copiii se distrează în curte, pot să facă gălăgie, nu deranjează vecinii. Se pot face drumetii pe munte, sunt trasee de biciclete amenajate, avem ATV-uri
Obiective turistice în Gorj
În plus, staţiunea se mândreşte cu multe obiective turistice ce nu trebuie ratate: Peştera Polovragi, Cheile Olteţului, cel mai îngust canion din Europa, satul dacic ori mânăstirile vechi de secole.
Turist: Este aerul curat şi priveliştea este foarte deosebită mai ales că suntem între doi munţi. Este perfect, superb
Obiectivul turistic care atrage cel mai mult, de Paşte, este Mânăstirea Polovragi. Un lăcaş vechi de peste 500 de ani, pe care îl găsim în Cheile Olteţului şi unde mii de credincioşi vin să ia lumină în noaptea de Înviere.
O noapte de cazare în zonă costă între 140 şi 250 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰