Antena Meniu Search
x

Video "Ajunge, Doamne!" Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de furtuni. Ploile torenţiale şi grindina au făcut ravagii în vestul ţării

Vremea a împărţit România în două. În timp ce în est a fost caniculă, vestul ţării s-a aflat sub avertizare de vijerii şi grindină. În doar câteva ore, furtunile de gheaţă, care au apărut din senin, au făcut ravagii în mai multe judeţe şi au distrus culturile localnicilor. Şi în Capitală a fost rupere de nori. Aici a plouat torenţial timp de câteva minute, iar rafalele puternice de vânt au doborât mai mulţi copaci.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 11:39

După un început de vară canicular, vremea s-a schimbat brusc. În Deva, oraşul pare că a fost traversat de o tornadă. Aici, rafalele de 90 kilometri pe oră au smuls acoperişurile mai multor case, iar în scurt timp, ploile torenţiale au transformat străzile în lacuri.      

În Timişoara, într-o singură oră a plouat cât pentru o lună

A fost rupere de nori şi în Timişoara, unde într-o singură oră a plouat cât pentru o lună. În judeţul Caraş-Severin, 30 de localităţi s-au aflat sub cod roşu de vreme severă, iar furtunile au lăsat în urma lor un covor gros de gheaţă. Suprinşi în trafic, mai mulţi şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta.    

Vezi și

În localitatea Oțelu Roșu, un şofer a trecut prin clipe de groază după ce acoperişul unui bloc s-a prăbuşit chiar peste maşina în care era. Iar în judeţul Olt, în doar câteva minute, furtunile de grindină au măturat totul în calea lor. Rafalele puternice de vânt au smuls şi copaci din rădăcini, iar traficul din mai multe judeţe a fost blocat zeci de minute.

Pe acelaşi subiect

Grindina i-a suprins şi pe turiştii care au vrut să traverseze Transalpina. În Bistriţa Năsăud, furtuna violentă şi ploaia puternică, pornite instantaneu, au inundat străzile în câteva minute.    

Copaci puşi la pământ şi în Bucureşti

Vremea rea a creat probleme şi în Bucureşti noaptea trecută. A plouat torenţial timp de câteva minute, iar rafalele puternice de vânt au pus la pământ mai mulţi copaci. În sectorul 3, unul dintre ei a avariat serios mai multe maşini parcate, iar pompierilor le-au trebuit câteva ore bune să elibereze zona de crengi. 

Iar strada din Cluj, surpată în urmă cu mai bine de o lună, a fost inundată de ape până la refuz.

Pericolul nu a trecut însă. Meteorologii spun că avertizările de vreme severă vor rămâne în vigoare chiar şi până mâine la ora 10.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Vremea » "Ajunge, Doamne!" Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de furtuni. Ploile torenţiale şi grindina au făcut ravagii în vestul ţării