Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ploi torențiale și vijelii în România. Cod galben până vineri dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de ploi însemnate cantitativ și vijelii. Specialiștii anunță vreme severă în mai multe județe, până vineri dimineață.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.10.2020, 11:48

  • Potrivit meteorologilor, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial.
  • În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50...70 l/mp.

Specialiștii au emis două avertizări de tip cod galben. 

Prima atenționare intră în vigoare în această seară, la ora 20:00, și expiră joi, la ora 10:00 și vizează județe Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Vrancea și Buzău.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse.

A doua avertizare este valabilă de joi, ora 10.00, până vineri, ora 10.00.

În acest interval, în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50...70 l/mp.

Sub avertizare cod galben sunt județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Argeș și Vâlcea.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ploi torențiale și vijelii în România. Cod galben până vineri dimineață