Antena Meniu Search
x

Alertă meteo pentru noaptea de Înviere. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru jumătate de ţară, valabil de mâine până duminică, ora 4.00. De asemenea, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică seară, în majoritatea regiunilor este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică.

de Redactia Observator

la 26.04.2019, 13:28

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru jumătate de ţară, valabilă de mâine, de la ora 15.00, până duminică, ora 4.00. De asemenea, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică seară, în majoritatea regiunilor este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 27 aprilie, ora 15.00 - 28 aprilie, ora 4.00, în jumătate de ţară este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În dupã-amiaza zilei de sâmbãtã (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbãtã spre duminicã (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. 

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, vijelii şi cãderi de grindinã. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 25...30 l/mp şi punctiform 35...40 l/mp. 

În intervalul 27 aprilie, ora 15.00 - 28 aprilie, ora 4.00, în jumătate de ţară este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

Ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara

Meteorologii ANM au emis şi o informare de vreme rea, valabilă în toată ţara, în intervalul 27 aprilie, ora 12.00 – 28 aprilie, ora 18.00.

Fenomene vizate: manifestãri de instabilitate atmosfericã

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţãrii vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în dupã-amiaza zilei de sâmbãtã (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbãtã spre duminicã (27/28 aprilie) în jumãtatea de vest a ţãrii şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminicã (28 aprilie), local, cu precãdere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, potrivit ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo pentru noaptea de Înviere. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara