Antena Meniu Search
x
LIVE

Alertă meteo de ninsori, viscol şi polei, până luni, 1 februarie. ANM a anunţat strat de nou de zăpadă în jumătatea de nord a Moldovei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis a informare de vreme severă în aproape toată ţara, până luni, la ora 12.00. De asemenea, specialiştii au anunţat şi două coduri galbene de vreme severă, valabile tot până mâine, la ora 10.00.

De Veronica Micu la 31.01.2021, 10:34
  • ANM a emis o informare meteorlogică de ploi, lapoviţă şi ninsori, în majoritatea zonelor.

Astfel, potrivit informării meteo ANM, în intervalul 31 ianuarie, ora 16:00 – 1 februarie, ora 12:00, vor avea loc precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h.

Cod galben de ninsori la munte

O avertizare cod galben privește intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 1 februarie, ora 10:00, pentru ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Ploi şi polei în Moldova și în sud-estul Transilvaniei

Al doilea cod galben este valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 1 februarie, ora 10:00, de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

Harta județelor afectate de codurile galben

meteoromania.ro

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Prognoză meteo specială pentru București: ploi temporare, vînt cu intensificări

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru București, valabilă în intervalul 31 ianuarie ora 16:00 - 1 februarie ora 10:00.

Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul nopții și al dimineții temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40...50 km/h.

La începutul intervalului se vor înregistra 4...5 grade, apoi temperatura aerului va scădea, iar minima va atinge 1...2 grade.

Până spre sfârșitul intervalului tempeatura va urca din nou la 4...5 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsori, viscol şi polei, până luni, 1 februarie. ANM a anunţat strat de nou de zăpadă în jumătatea de nord a Moldovei