Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în jumătate din țară. Ploi torențiale, grindină și vijelii, până la noapte

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, marți, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai bine de jumătate de țară. Alerta meteo intră în vigoare astăzi, la ora 12.00, și expiră la noapte.

de Redactia Observator

la 31.05.2022, 11:16

Avertizarea meteo afectează Capitala și 27 de județe, total sau parțial.

Cod galben de vreme severă în jumătate de țară

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12 - 31 mai, ora 22

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Pe acelaşi subiect

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h) și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

ANM preczează că astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Prognoză specială pentru București

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12.00 - 31 mai, ora 22.00

Vremea va continua să se încălzească ușor, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelie (viteze de 55...60 km/h) și averse (8...10 l/mp, izolat peste 15 l/mp).

Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în jumătate din țară. Ploi torențiale, grindină și vijelii, până la noapte