Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 31 mai 2022. Temperaturi ridicate și furtuni pe final de lună

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 31 mai 2022.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 15:32

Vremea se va încălzi, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei, când în zonele montane și submontane, local în centru și est, iar pe arii restrânse în restul țării vor fi perioade cu averse și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial (cantitățile de apă vor depăși local 15...25 l/mp), iar izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor și pe alocuri posibil vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime 7 grade în depresiunile intramontane și 20 de grade pe litoral. Izolat, noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va continua să se încălzească ușor, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special spre seară când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din a doua parte a zilei, când temporar înnorările se vor accentua și vor fi perioade cu averse și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial (cantitățile de apă vor depăși local 15...25 l/mp), iar izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor și pe alocuri posibil vijelii. Temperatura aerului va marca o ușoară creștere față de intervalul anterior.

Vremea pe litoral

Vremea va deveni caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 26 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 și 19 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 31 mai 2022. Temperaturi ridicate și furtuni pe final de lună