Antena Meniu Search
x

Veşti proaste de la specialiştii ANM. Avertizări meteo de furtuni pentru toată ţara

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, în cursul zilei de duminică, avertizări de fenomene meteo extreme, respectiv de furtuni violente.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 07.07.2019, 15:14

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, în cursul zilei de duminică, avertizări de fenomene meteo extreme, respectiv de furtuni violente.

Prima avertizare meteo este valabilă pentru ziua de duminică. Între orele 12.00 şi 18.00 sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în special în jumătatea de vest a ţării.

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În regiunile sudice și estice, în după-amiaza zilei de duminică, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

Pe acelaşi subiect

A doua avertizare meteo emisă duminică este valabilă de duminică, 7 iulie, ora 18.00, şi până luni, 8 iulie, ora 22.00.

Cod galben şi portocaliu de furtuni şi ploi torenţiale în toată ţara

În intervalul menţionat va fi cod galben de furtuni violente în întreaga ţară, cu excepţia nopţii de duminică spre luni când avem chiar cod portocaliu de fenomene meteo extreme în judeţele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

Conform specialiştilor ANM, de duminică seara şi până luni seara manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În perioada de cod portocaliu, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu avem intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80-90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Veşti proaste de la specialiştii ANM. Avertizări meteo de furtuni pentru toată ţara