Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul care a măturat Europa ajunge în România. Alertele meteorologice se extind în aproape toată ţara

Ciclonul care a măturat Europa ajunge în această noapte şi la noi. Deja, un sfert de ţară este sub cod galben de ploi şi furtuni, iar de mâine atenţionările se extind. În plus, ploile se suprapun cu un nor de praf saharian. În Germania, mai mulţi oameni au fost răniţi grav de un fulger, iar în Olanda din toalete a răbufnit gheaţă. 

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 20:51

Mai multe oraşe din Polonia arată ca iarna după o furtună cu gheaţă. Stratul gros de grindină a acopertit străzile şi curţile, iar şuvoaiele de apă au luat maşinile pe sus. 

Ciclonul care a măturat Europa ajunge în România

În Olanda, traficul a fost aproape paralizat de grindină. Un sat din nordul țării a fost acoperit de apă și zăpadă. În imaginile postate pe internet se vede cum gheața a ieşit dintr-un vas de toaletă.

Vezi și

Furtunile puternice au făcut victime în Germania. 10 oameni au fost răniţi de un fulger pe malul râului Elba. Patru au suferit răni atât de grave încât vieţile lor sunt încă în pericol. 

Pe acelaşi subiect

În Franţa, startul de grindină a ajuns la 30 de centimetri in unele locuri. Mai multe zone au fost sub cod portocaliu de inundatii.

În regiunea Yakutia din Rusia a fost decretată stare de urgență.

Localnic: Nu am avut timp să ne luăm lucrurile, mașina, nimic. 

Oamenii s-au adăpostit din calea puhoaielor în şcoli şi grădiniţe - acolo unde autorităţile le-au dus provizii. 

România, sub alerte meteorologice

Nici România nu scapă de furia naturii. Ciclonul extrem de puternic care a făcut ravagii in occident se află în apropiere de ţara noastră. Sunt anunţate ploi torenţiale cu vijelii şi grindină cel puţin în jumătatea de vest a României în următoarele două zile. În unele zone va ploua cât pentru două săptămâni. Un cod galben este deja în vigoare într-un sfert de ţară.

Simona Căpşună, meteorolog Obervator: Despre coduri, că azi e unul, mâine se extinde, cu ploi şi vijelii în vestul ţării.

Vântul va aduce si un nor cu praf saharian peste ţară, iar din cauza ploilor, particulele se vor depune pe obiecte si maşini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Vremea » Ciclonul care a măturat Europa ajunge în România. Alertele meteorologice se extind în aproape toată ţara