Antena Meniu Search
x

Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. Urmează temperaturi de 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 21 mai - 17 iunie 2024. Vor fi temperaturi de vară, dar şi fenomene extreme.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 08:31

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. ANM anunţă temperaturi de vară, dar cu fenomene extreme - Observator

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi, 21 mai, prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 21 mai - 17 iunie 2024.

"Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice în Oltenia, Banat şi în Crişana, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelelate regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã în general de 15...20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va prezenta intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60...70 km/h, local şi temporar şi la o intensitate mai redusã şi în sud, centru şi est, dar se va intensifica pentru scurt timp şi în timpul averselor când vor fi pe arii restrânse şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade Celsius, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali", au explicat specialiştii ANM. 

Vremea 21 - 27 mai 2024

Articolul continuă după reclamă

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și deficitare în rest.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 27 mai - 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în vest, nord și local în centru. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal și de munte.

Vremea 3 - 10 iunie 2024

Mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și estice.

Prognoza meteo 10 - 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în sudul și estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Vremea » Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. Urmează temperaturi de 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme