Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Jumătate de țară, sub avertizare cod galben de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă până joi dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, noi avertizări cod galben de vreme severă. Prima alertă intră vizează Banatul, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată și este valabilă până mâine dimineață. Al doilea cod galben de ploi, grindină și vijelii intră în vigoare mâine dimineață și expiră joi, la ora 10.00.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 10:44

Meteorologii au emis două alerte cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru câteva zile, în mai multe zone ale României.

Ploi torențiale, vijelii puternice și grindină în mai multe județe

De marți, ora 16.00 până miercuri ora 10.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei.

Articolul continuă după reclamă

În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50...70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Începând de miercuri ora 10.00 până joi la ora 10.00, în Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, potrivit ANM

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Vremea 21 mai în țară

Vremea se va încãlzi, mai semnificativ în regiunile sudice, astfel încât valorile termice se vor situa peste mediile specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate seara şi noaptea în vestul, sudul şi centrul teritoriului, unde gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în Banat, Crişana şi Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia şi Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 15...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în Banat, Transilvania şi Moldova, unde vor fi viteze în general de 55...65 km/h, pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 70...80 km/h, iar de scurtã duratã şi în timpul averselor când vor fi posibile şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în scãdere.

De la 26 de grade Celsius ziua, la 11 grade noaptea. Vreme instabilă în Capitală

De marți ora 16.00 până miercuri dimineață, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. La începutul intervalului temperatura va fi de 25...26 de grade, apoi va scădea, astfel că minima nopții va fi de 11...13 grade.

Apoi, în intervalul miercuri ora 9.00 - joi ora 9.00, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă de 12...14 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Vremea » Jumătate de țară, sub avertizare cod galben de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă până joi dimineață