Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul mediteranean aduce furtuni puternice în România. Zonele care vor fi lovite de urgie

Vestul ţării este răvăşit din nou de furtuni. Salvamontiştii din Gorj au reuşit să salveze pe corzi o femeie de 72 de ani rămasă captivă între ape. În mai multe localităţi a plouat în câteva ore cât pentru trei săptămâni. Iar ciclonul mediteranean mută furtunile de la vest la est, în weekend.  

de Simona Căpşună

la 15.06.2023, 19:57

Vezi și

Misiune de succes a salvatorilor din Gorj. Femeia de 72 ani plecase după ciuperci şi a rămas izolată pe un mal de pământ, în urma revărsării apelor. Speriată, a cerut ajutorul la 112. Salvamontişti au venit pregătiţi să intervină cu barca, însă riscau să fie şi ei luaţi de potop. Aşa că au improvizat un sistem de corzi. 

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont: Salvatorii au trecut prin torent, s-a reuşit să ajungem cu bine dincolo. Singurul nostru avantaj a fost că nu am avut o criză mare de timp, doamna era într-un loc sigur. Am folosit echipamente performante de salvare, s-a văzut că putem face treabă şi în astfel de situaţii. 

Codul Portocaliu de furtuni a măturat mai multe localităţi

Oameni au fost avertizaţi prin RO-ALERT să nu iasă din case. A plouat în câteva ore cât pentru trei săptămâni. Şanţurile înfundate n-au mai putut prelua apa. Şuvoiale au curs pe drumul naţional care face legătura între Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, dar au ajun şi în multe curţi. 

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: Aşa arată după ce a plouat fără oprire timp de şase ore curtea în care funcţionează districtul celor de la drumurile naţionale. Aceeaşi imagine pe care o găsim şi în curtea a zeci de localnici.

În satul Runcurel, apa scoasă din Cariera Jilţ a inundat curţile oamenilor din zonă. În cea mai mare carieră de cărbune din ţară, angajaţii au mers cu barca să verifice utilajele scufundate. Întreaga carieră s-a transformat într-un lac imens. 

A turnat cu găleata şi în Mehedinţi. Viitura a adus zeci de peturi pe şosea, iar pasajul de pe DN 67 a fost complet inundat. Patru judeţe din vestul ţării se vor afla sub cod protocaliu de ploi abundente iar riscul de inundaţii rămâne crescut. Până mâine la prânz, şi zona Olteniei va fi sub cod galben de furtuni

Un ciclon va aduce furtuni în estul României

Simona Căpșună, meteorologi Observator: Ciclonul foarte activ acum în Marea Mediterană şi care continuă să aducă ploi în jumătatea de vest a ţării noastre se va deplasa în weekend peste Marea Neagră. Din acest motiv, furtunile se vor muta treptat către estul României, aşa că la finalul acestei săptămâni, vremea va deveni instabilă în regiunile din jumătatea de est a ţării.

Vremea va rămâne capricioasă şi săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Ciclonul mediteranean aduce furtuni puternice în România. Zonele care vor fi lovite de urgie