Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Cod galben de inundații în următoarele 36 de ore. Hidrologii au emis o alertă de viituri pe râuri din 19 judeţe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundații pentru 19 județe din România, valabilă în următoarele 36 de ore. Alerta vine ca urmare a prognozei meteo care indică ploi abundente în mai multe regiuni ale țării.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 14:42

Primul interval de alertă a început marți, la ora 12.00 și se încheie miercuri, la ora 9.00. Județele vizate în această perioadă sunt Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Un alt cod galben vizează, de marți, ora 21.00, până miercuri, ora 24.00, râuri din Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Vrancea, Galaţi, Tulcea și Constanţa.

Articolul continuă după reclamă

Hidrologiii avertizează asupra posibilității de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și de viituri rapide pe râurile mici. Aceste fenomene pot duce la inundații locale și la creșteri semnificative de debite și niveluri ale apelor, cu potențiale depășiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Dâmboviţa, Ialomiţa, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Pe acelaşi subiect

La noapte, 14 judeţe şi Capitala intră sub avertizare de furtuni

Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 10 septembrie, ora 10 – 12 septembrie, ora 10 

Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ

Temporar va ploua în toată țara. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Ploi şi furtuni în mai multe judeţe, în următoarele ore

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 septembrie, ora 10 – 10 septembrie, ora 21 

Fenomene vizate: averse însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 septembrie, ora 21 – 11 septembrie, ora 15 

Fenomene vizate: instabilitatea atmosferică, averse însemnate cantitativ 

În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Prognoză specială în Bucureşti

Temperaturile maxime vor scădea în Capitală de la 28 de grade marți la 22 miercuri, potrivit prognozei speciale pentru București, emise de ANM. Astfel de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 9.00, în București, cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară și noaptea, când vor fi perioade cu averse (în general 15-20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade.

De miercuri dimineața până joi la ora 10.00, vremea se va răcori. Cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade cu averse (în general 15-20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, iar cea minimă va fi de 14-16 grade.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Vremea » Cod galben de inundații în următoarele 36 de ore. Hidrologii au emis o alertă de viituri pe râuri din 19 judeţe