Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Urmează ploi și furtuni în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administraţia Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza meteo actualizată pentru intervalul 10 septembrie - 7 octombrie 2024. Potrivit specialiştilor, vremea va fi schimbătoare de la o zi la alta, temperaturile urmând să scadă spre finalul săptămânii. 

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 07:30

Urmează ploi și furtuni în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni - Shutterstock

ANM a actualizat estimările meteo pentru intervalul 10 septembrie - 7 octombrie 2024.

"În jumãtatea de vest a ţãrii înnorãrile se vor accentua şi aria ploilor va fi în extindere și în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însoţite pe alocuri de descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 20...30 l/mp. Vântul va avea intensificãri în Banat şi la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 55...75 km/h. Cu ușoare variații de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 30 de grade. Vremea se va răci spre finalul săptămânii, iar un nou val de ploi va cuprinde majoritatea zonelor din țară", spun specialiștii de la ANM.

Vremea 10 – 16 septembrie 2024

Articolul continuă după reclamă

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, dar mai ales în cele nordestice, iar în regiunile vestice și sud-vestice vor fi mai coborâte decât cele normale.

Pe acelaşi subiect

În restul teritoriului temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

Prognoza meteo 16 – 23 septembrie 2024

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile.

Vremea 23 – 30 septembrie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 30 septembrie - 7 octombrie 2024

Mediile valorilor termice vor în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Urmează ploi și furtuni în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni