Antena Meniu Search
x

Video Cod galben de ninsori în 24 de judeţe din ţară. La Rânca, stratul de zăpadă depăşeşte 25 de centimetri

De la o zi la alta, ninsorile acoperă toată zona de munte. În unele locuri, stratul de zăpadă deja are câteva zeci de centimetri. Dacă pe turiştii aflaţi la munte i-a bucurat ninsoarea, şoferii au avut probleme pe drumuri. În multe locuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor de deszăpezire.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 19:38

Vezi și

Baie în zăpadă. Este sportul începutului de iarnă. Afară sunt minus opt grade, dar gerul nu-i descurajează pe curajoşi. Îmbrăcată doar în costum de baie, o tânără se rostogoleşte în zăpada afânată, fără să-i pese că ar putea să îngheţe.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru mâine, 8 decembrie 2021

Imaginile au fost filmate în Parâng, unde stratul atinge 20 de centimetri. Zăpada a adus bucurie în toate staţiunile de la munte. Pentru cabanieri, e semn bun. Vin turiştii.

Ninsoarea, o bucurie pentru turişti, o problemă pentru şoferi

Pe acelaşi subiect

La Rânca, a nins din nou. Acum sunt 25 de centimetri de zăpadă, aşa că drumarii au mult de lucru. De pe Transalpina, mergem pe Transfăgărăşan. Aici, zăpada măsoară aproape 40 de centimetri. Dacă zăpada de pe munte i-a bucurat pe oameni, nu la fel a fost şi cu cea de pe şosele. În Pasul Palma din Suceava, a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Şofer: Acceptabil, să zicem. Ar trebui mai mult să deszăpezească, dar e bine aşa.

Şofer:  A nins şi acum s-a lipit de asfalt, drumarii mai trec, mai nu trec.

Şofer:  Drumul e acoperit cu zăpadă, dar se circulă bine. Probabil a fost dat cu sare pe dedesubt.

Şofer: Viteză minimă, treceţi, dar ninge încontinuu. Nu fac faţă.

Odată cu ninsorile, au apărut şi accidentele în lanţ. Două camioane şi trei maşini au fost implicate într-un carambol, lângă Fălticeni. 

24 de judeţe sunt până mâine seară sub cod galben de ninsori. Zăpada s-a aşternut nu doar în zona de munte, ci şi în mai multe oraşe din Moldova. Chiar dacă în perioada sărbătorilor nu sunt anunţate prea multe ninsori, în zona de munte sunt şanse să vă bucuraţi de zăpada căzută până atunci. Mai ales că temperaturile vor rămâne scăzute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Cod galben de ninsori în 24 de judeţe din ţară. La Rânca, stratul de zăpadă depăşeşte 25 de centimetri