Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cod roșu de vânt și ninsoare viscolită în două județe din țară, în această noapte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o avertizare Cod roşu de vânt puternic şi ninsoare viscolită pentru zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, valabilă până la ora 23:00.

de Redactia Observator

la 30.01.2022 , 18:13

Cod roșu de vânt și ninsoare viscolită în două județe din țară în această noapte Cod roșu de vânt și ninsoare viscolită în două județe din țară în această noapte - Profimedia Images

Potrivit meteorologilor, în cele două judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 130-140 km/h, ninsoare puternic viscolită şi zăpada troienită, care determină scăderea vizibilităţii spre zero.

Zonele vizate: 

  • Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;
  • Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m;
Articolul continuă după reclamă

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Pe acelaşi subiect

Vremea se răcește în aproape toată țara

În noaptea de duminică spre luni vremea va fi rece, cu vânt. La munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. În zonele joase de relief, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...65 km/h. Înnorările vor persista în zonele montane și submontane și local în centru, iar în restul teritoriului, cerul va deveni variabil.

Temporar va ninge în zona de munte, iar pe alocuri, în regiunile nordice, centrale și nord-estice se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare.  

Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării, și se vor încadra între -6 și 3 grade. Izolat se va forma ceață.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Cod roșu de vânt și ninsoare viscolită în două județe din țară, în această noapte