Antena Meniu Search
x

Vremea 31 ianuarie 2022. Se răcește în aproape toată țara, temperaturi minime de -11 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 31 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 30.01.2022, 16:05

piesaj de iarnă din România
Vremea 31 ianuarie 2022. Se răcește în aproape toată țara, temperaturi minime de -11 grade Celsius - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni vremea va fi vântoasă. La munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută. În zonele joase de relief, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 45...65 km/h. Înnorările vor persista în zonele montane și submontane și local în centru, iar în restul teritoriului, cerul va deveni variabil. Temporar va ninge în zona de munte, iar pe alocuri, în regiunile nordice, centrale și nord-estice se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare.  Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării, și se vor încadra între -6 și 3 grade. Izolat se va forma ceață.

Cum va fi vremea luni, 31 ianuarie 2022    

Valorile termice vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării, excepție făcând regiunile sud-estice, unde vor crește ușor. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări la munte, în Crișana, Maramureș și nordul Moldovei, unde izolat va ninge slab. Din orele serii înnorările se vor extinde treptat și vor cuprinde cea mai mare parte a țării, iar precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare vor fi în regiunile nord-vestice și pe arii restrânse în cele vestice, sud-vestice și în centru. Vântul va continua să sufle tare în prima parte a intervalului în zona montană înaltă, cu rafale de peste 90...110 km/h spulberând zăpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ziua, îndeosebi în sud, centru, est și în extremitatea de nord-vest, viteze mai mari urmând a se înregistra în nordul Moldovei, temporar peste 55...65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și 1 grad. Izolat va fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări seara și noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului când la rafală se vor atinge viteze de până la 35...45 km/h. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de -2...0 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -4 grade.

Vremea la munte

Vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse va mai ninge slab îndeosebi în nordul Carpaților Orientali. Vântul va continua să sufle tare în prima parte a intervalului în zona înaltă, cu rafale de peste 90...110 km/h spulberând zăpada. Izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 31 ianuarie 2022. Se răcește în aproape toată țara, temperaturi minime de -11 grade Celsius