Antena Meniu Search
x

Foto Cod Roșu de vreme rea la munte. Rafale de 120-140 kilometri pe oră

Zonele înalte din şapte judeţe se află marţi sub Cod roşu de vânt puternic, avertizarea emisă de meteorologii fiind valabilă până la ora 14:00, la altitudini de peste 1.800 de metri.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 09:09

vânt puternic
Cod Roșu de vreme rea la munte. Rafale de 120-140 kilometri pe oră - Shutterstock (arhivă)

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali se va semnala vânt puternic, cu rafale ce vor depăşi 140 km/h. Sunt vizate de avertizare zone din judeţele Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş şi Dâmboviţa.

Cod portocaliu de vreme rea în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Apuseni

De asemenea, până marţi, ora 23:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută. Se vor afla sub Cod portocaliu zone din judeţele Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Braşov, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

În acelaşi interval, va fi valabilă o atenţionare Cod galben în cea mai mare parte ţării, unde vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h. 

Pe acelaşi subiect

Vreme la extreme. Temperaturile scad brusc în România

Se strică vremea în România şi iarna revine pentru câteva zile. Temperaturile scad brusc şi ajung chiar sub pragul îngheţului. Meteorologii au emis şi un cod roşu de vânt la munte, unde vântul va sufla cu 140 de kilometri pe oră. Valul de aer rece s-a instalat deja în multe ţări din Europa. 

Iarna a revenit în forţă multe ţări europene. Mai multe localităţi din Austria sunt sub nămeţi, o tornadă a răvăşit Germania, iar Croaţia, Slovacia, Italia, Ungaria şi Bulgaria sunt sub ameninţarea unor coduri de vânt puternic. Valul de aer îngheţat şi vijelia se îndreaptă însă spre România.  

Revin şi ninsorile 

În unele locuri vremea rea a lovit deja. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc. A căzut grindină în câteva localităţi din Brăila şi Bacău, iar bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. 

Episodul de vreme rece se termină vineri. În weekend temperaturile vor creşte la fel de brusc cum au scăzut şi vor ajunge din nou la 20 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Cod Roșu de vreme rea la munte. Rafale de 120-140 kilometri pe oră