Antena Meniu Search
x

Video Ger polar peste România: Temperaturile vor scădea cu încă 10 grade Celsius şi ajung în pragul îngheţului. Revin şi ninsorile

Se strică vremea în România şi iarna revine pentru câteva zile. Temperaturile scad brusc şi ajung chiar sub pragul îngheţului. Meteorologii au emis şi un cod roşu de vânt la munte, unde vântul va sufla cu 140 de kilometri pe oră. Valul de aer rece s-a instalat deja în multe ţări din Europa. 

de Redactia Observator

la 27.03.2023, 20:27

Vezi și

Iarna a revenit în forţă multe ţări europene. Mai multe localităţi din Austria sunt sub nămeţi, o tornadă a răvăşit Germania, iar Croaţia, Slovacia, Italia, Ungaria şi Bulgaria sunt sub ameninţarea unor coduri de vânt puternic. Valul de aer îngheţat şi vijelia se îndreaptă însă spre România.  

Revin şi ninsorile 

În unele locuri vremea rea a lovit deja. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc. A căzut grindină în câteva localităţi din Brăila şi Bacău, iar bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. 

Telecabina de la Bâlea Lac a fost oprită astăzi din cauza vântului puternic. 17 turişti din Marea Britanie sunt blocaţi la cabana din Munţii Făgăraş, după un weekend petrecut la Hotelul de Gheaţă. Administratorii telecabinei aşteaptă ca vântul să se potolească şi să-i coboare pe străini. dar veştile nu sunt bune. pentru zona de munte meteorologii au emis cod roşu de vânt. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 14.00. De altfel din această seară aproape întreaga ţara se va confrunta cu rafale puternice de vânt.

Pe acelaşi subiect

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Aerul polar va înlocui brusc masa caldă de care ne-am bucurat în ultima perioadă şi practic, într-o singură zi, temperaturile vor pierde mai mult de 10 grade celsius. Din acest motiv şi vântul va sufla cu putere în toată ţara. Atenţie, la munte, pe creste, va prinde forţa unui uragan şi rafalele vor depăşi 140 de kilometri pe oră. 

Şoferii care si au schimbat deja cauciucurile trebuie sa aibă grijă. Se anunţă lapoviţă şi ninsoare în estul, vestul şi nordul ţării, iar la munte chiar viscol. În unele zone vor ajunge până la minus patru grade celsius. o schimbare bruscă care va lăsa urme in natura

Andreea Milea, reporter Observator: Vremea caldă din ultimele saptamani a făcut ca plantele să înflorească mult mai repede. Din păcate, în următoarea perioadă temperaturile nu vor depăşi 14 grade celsius în Bucureşti, iar de dimineaţă valorile vor tinde spre cele de îngheţ. Tocmai de aceea, unele plante s-ar putea să nu mai rodească anul acesta. 

Şi litoralul intră sub avertizare cod galben de vânt, rafalele vor depăşi 50-60 de kilometri pe oră. O bucurie pentru iubitorii kite ului

Andreea Filip, reporter Observator: Kiterii au nevoie de un vânt între 25 şi 70 de kilometri pe oră pentru a practica acest sport. Prin urmare, codurile de vânt sunt aşteptate de ei. 

Kiteri: Este un sport frumos. Vremea e perfectă dar nu este suficient, vrei mai mult şi mai mult vânt. 

- Aşteptăm să înceapă vântul un pic mai tare. Fiind apa rece nu poţi sta mai mult de o oră, o oră şi jumătate chiar şi cu echipamentul gros

Episodul de vreme rece se termină vineri. În weekend temperaturile vor creşte la fel de brusc cum au scăzut şi vor ajunge din nou la 20 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Ger polar peste România: Temperaturile vor scădea cu încă 10 grade Celsius şi ajung în pragul îngheţului. Revin şi ninsorile