Antena Meniu Search
x

Video Codul roşu de furtună, la un pas să distrugă o familie din Dej după ce tavanul băii s-a prăbuşit: "Mă bucur că am întârziat 10 minute, altfel intram direct la duş şi totul pica pe mine"

Vijeliile au făcut prăpăd în multe locuri din ţară. La Cluj, furtuna puternică a smuls acoperişul unui bloc. Iar în Dej oamenii s-au trezit la propriu sub cerul liber după ce până şi tavanul a căzut. În Prahova, grindina a distrus tot prin grădinile oamenilor, iar DN1 s-a surpat în Braşov din cauza ploilor care au umflat un râu.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.08.2021, 19:27

Vezi și

Codul roşu de furtună a făcut prăpăd în municipiul Dej şi localităţile din împrejurimi. A plouat atât de mult şi atât de intens încât canalizarea din oraş a cedat, iar străzile au fost complet inundate. Iar vântul a ajuns chiar şi la viteze de 80-90 de kilometri de oră. Mai multe maşini au fost distruse de copacii care au căzut peste ele. Tot în Dej, acoperişul unui bloc a fost luat pe sus şi purtat ca o frunză, pe şosea. Traficul a fost blocat zeci de minute.

"Am stat în garaj şi cu mâinile amândouă ţineam consola de mijloc să nu mă ridice în sus. Nu vijelie. Un fel de gheaţă mare, după aia a venit gheaţă măruntă, după au venit rafale de vânt de ferească Dumnezeu!", a declarat un bărbat. Tavanul unei case s-a prăbuşit cu câteva minute înainte ca proprietarul să ajungă acasă. "După furtună eu am venit acasă cam la 10 minute şi era prăbuşit tot aici, jos. Nu m-am supărat, m-am bucurat că nu am ajuns acasa, pentru că dacă ajungeam acasă cu 10 minute mai repede, prima dată intram în baie, mă spălam şi toate picau pe mine", a declarat Adrian Both, proprietarul casei.

Au fost emise şi două mesaje RO-ALERT. Ambele, însa, la minute bune dupa ce vijelia a trecut. Între stațiile Iclod și Bonțida, patru trenuri de călători au fost blocate o bună bucată de timp, după ce mai mulţi copaci au căzut pe şine şi au rupt linia de înaltă tensiune. În Braşov, o bucată din DN1A s-a surpat după ce ploile au crescut debitul râului Tărlung, iar albia a muşcat din mal până a ajuns la şosea. Autorităţile spun că alunecarea de teren ar fi pe o lungime de aproximativ 30-40 de metri. În localitatea prahoveană Aluniş, imaginile pe care le-am primit pe Fii Observator arată cum tot ce aveau oamenii cultivat prin grădini sau în câmp a fost distrus în jumătate de oră de ploaie cu grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Codul roşu de furtună, la un pas să distrugă o familie din Dej după ce tavanul băii s-a prăbuşit: "Mă bucur că am întârziat 10 minute, altfel intram direct la duş şi totul pica pe mine"