Antena Meniu Search
x

Fenomene extreme în mai multe zone din România. Imaginile filmate de martori

Au fost ploi torenţiale în aproape toată ţara. Furtunile au început de azi noapte şi au ţinut toată ziua în mai multe judeţe din ţară. Vijeliile au fost însoţite de grindină, iar fenomenele meteo au făcut prăpăd. 

de Redactia Observator

la 25.04.2022, 19:26

Vezi și

Furtunile au început de azi noapte. E cod galben de ploi şi vilejii până în această seară la ora 21 în mai multe judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova. Grindina şi aversele torenţiale au făcut prăpăd. 

În Cluj, un trăsnet a lovit un garaj din localitatea Sărădiş. Imediat a luat foc şi locuinţa aflată lângă. Jumătate din acoperişul casei a fost mistuit de flăcări şi garajul a fost distrus. Ploile au continuat cu furie şi ziua, iar Drumul Naţional 1C a fost inundat. În Gherla, apa a acoperit drumurile şi a ajuns în curţile oamenilor. 

Prăpăd a fost şi în Bistriţa Năsăud. Furtuna a fost atât de violentă că a smuls un copac din rădăcini. Arborele a căzut pe trotuar. În alte zone din judeţ, iarna a revenit în forţă. În Mureş, vijelia a doborât un copac peste o maşină. Iar la Satu Mare, o ploaie a durat doar 20 de minute, dar a lăsat dezastru în urmă. Imediat, a căzut şi grindină. 

Grindina a făcut prăpăd în Reșița

Pe acelaşi subiect

În Reşiţa, termometrele arătau 26 de grade când cerul s-a înnegrit brusc şi a început dezastrul. Grindina a făcut prăpăd. 

O răpăială de câteva zeci de minute a acoperit Drobeta Turnu Severin de apă. La fel de brusc cum a început, ploaia s-a terminat şi oraşul a fost scăldat în soare. 

Mai multe localităţi din Gorj au fost lovite de grindină. A căzut atât de multă gheaţă că grădinile oamenilor au părut acoperite de zăpadă. 

Cum va fi vremea de 1 Mai

Şi vremea nu dă semne că se încălzeşte. Vor urma zile reci cu ploi. Iar în weekendul de 1 mai vremea va fi relativ rece în mare parte din ţară. În Maramureş, nordul Moldovei și la munte va fi cel mai răcoare, termometrele vor indica 12-13 grade. Pe litoral, temperaturile nu trec de 14-15 grade, iar vântul va fi ceva mai intens. În sudul ţarii, va fi ceva mai cald: mercurul din termometre va urca până la 20 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Fenomene extreme în mai multe zone din România. Imaginile filmate de martori