Antena Meniu Search
x

Video "Intervenim cu toate utilajele disponibile". Ninsori puternice pe drumuri din două judeţe. Anunţul făcut de DRDP Braşov

DRDP Braşov anunţă că acţionează cu toate utilajele disponibile, dar circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe DN15 în nordul județelor Harghita și Mureș, pe traseul Răstolița – Toplița – Borsec, unde ninge abundent. 

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 12:59

"Intervenim cu toate utilajele disponibile". Ninsori puternice pe drumuri din două judeţe. Anunţul făcut de DRDP Braşov - DRDP Braşov

Drumarii recomandă șoferilor să evite deplasările în zonă.

"Atenție – ninsoare puternică în Harghita și Mureș! În acest moment ninge abundent pe DN15 în nordul județelor Harghita și Mureș, pe traseul Răstolița – Toplița – Borsec”, anunță DRDP Brașov.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Evitați pe cât posibil deplasările în această perioadă sau, în cazul în care sunteți nevoiți să faceți acest lucru, nu plecați la drum fără a vă informa în prealabil și fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor", se mai arată în informarea drumarilor braşoveni.

Cod portocaliu de inundații valabil pe râuri din zece județe

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații în 10 județe, până joi la miezul nopții. Un cod galben vizează ape din 14 județe. Sunt în pericol bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş și Nera, unde hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare. Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul miercuri ora 16.00 - joi ora 24.00 pentru râuri din Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş și Caraş Severin. De miercuri ora 13.00 până vineri la ora 6.00 este cod galben de pe râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Timiş și Caraş Severin.

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte de vreme severă. La ora 10.00, au intrat în vigoare două avertizări cod galben și portocaliu de ploi, valabile până mâine la prânz. Potrivit specialiștilor, în zonele vizate va ploua în câteva ore cât pentru o lună. 

Avertizarea cod portocaliu anunță precipitații însemnate cantitativ, zonele vizate fiind Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, în timp ce codul galben vizează Banatul, Crișana, Maramureșul, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » "Intervenim cu toate utilajele disponibile". Ninsori puternice pe drumuri din două judeţe. Anunţul făcut de DRDP Braşov