Antena Meniu Search
x

Alerte meteo cod galben și portocaliu de vreme severă în aproape jumătate de țară. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte de vreme severă. Astfel, de astăzi, de la ora 10.00, au intrat în vigoare două avertizări cod galben și portocaliu de ploi, valabile până mâine la prânz. Potrivit specialiștilor, în zonele vizate va ploua în câteva ore cât pentru o lună.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 10:19

Avertizarea cod portocaliu anunță precipitații însemnate cantitativ, zonele vizate fiind Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali. În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50...60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp. Intervalul de valabilitate este 13 decembrie, ora 10 – 14 decembrie, ora 12.

Harta județelor afectate de codul galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

Risc de inundații: va ploua în câteva ore cât pentru o lună

Potrivit ANM, avertizarea cod galben de ploi moderate cantitativ este valabilă în același interval și vizează Banatul, Crișana, Maramureșul, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente.

Pe acelaşi subiect

În acest zone va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.

Meteorologii anunță risc de inundații ți viituri în zonele vizate de fenomenele extreme.

Ploi slabe în București

Meteorologii anunță temperaturi peste medie în Bucureşti, cu temperaturi maxime de până la 9 grade, ploi slabe și vântul moderat.

Potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada miercuri, ora 10.00 - joi, ora 12.00, valorile termice se vor situa în Bucureşti peste mediile multianuale. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 1...3 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Alerte meteo cod galben și portocaliu de vreme severă în aproape jumătate de țară. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună