Antena Meniu Search
x
LIVE

Video La munte a venit iarna, este frig și ninge de ore bune. La Rânca și Straja s-a depus deja strat de zăpadă

Iarna pare că-şi face loc încet, dar sigur, la munte. În zilele urmatoare, sunt prognozate temperaturi scăzute, sub minus trei grade Celsius, și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La Rânca și Straja ninge de ore bune și s-a depus deja strat de zăpadă.

De Veronica Micu la 09.10.2021, 09:51
Vezi și

În acest moment ninge ca în povești la Rânca.

"Drumarii din cadrul districtului Rânca au efectuat în această seară o revizie pe DN 67C, Transalpina, pentru a se asigura că nu sunt participați la trafic blocați din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Reamintim faptul că sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este închis, temporar, circulației publice. În zilele urmatoare, la munte, sunt prognozate temperaturi scăzute, sub -3⁰, și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare", anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe pagina de Facebook.

Pe acelaşi subiect

Temperaturi resimțite înregistrate la ora 8.00:

- 10 grade Călimani

- 7 grade Ceahlău

- 7 grade Stâna de Vale

- 7 grade Vf.Omu

- 7 grade Penteleu 

- 6 grade Țarcu

Imagini de la Domeniul schiabil Transalpina - Voineasa:

ANM: Frig în toată țara, ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rece în toată țara. Specialiștii avertizează că în aceste zile va fi foarte frig. Vor fi recipitații în mai multe regiuni ale țării, iar munte va ninge. Astfel, până luni dimineață, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30...35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

Prognoza meteo la munte în weekend

Sâmbătă, 9 octombrie

Vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorãri, mai persistente în masivele vestice, sud-vestice, unde temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mixte, iar la altitudini mari, cu precãdere din vestul Carpaţilor Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe creste.

Duminicã, 10 octombrie

Vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi local în cei Orientali. Local se vor acumula cantitãţi importante de apã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în zona înaltã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 60...70 km/h.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » La munte a venit iarna, este frig și ninge de ore bune. La Rânca și Straja s-a depus deja strat de zăpadă