Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de frig în toată țara, până luni dimineață. ANM anunță ninsori și strat de zăpadă la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rece în toată țara. Potrivit specialiștilor, urmează un weekend cu temperaturi scăzute, ploi în mai multe regiuni și cu ninsori în zonele montane.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.10.2021, 11:14

Ninsori în România
Alertă meteo de frig în toată țara, până luni dimineață. ANM anunță ninsori și strat de zăpadă la munte - Profimedia

Meteorologii avertizează că urmează un weekend cu vreme foarte rece, cu precipitații în mai multe regiuni ale țării și chiar cu ninsori în zonele montane.

Informare meteo de vreme deosebit de rece  în toată țara. La munte, va ninge

Intervalul: 08 octombrie, ora 10.00 - 11 octombrie, ora 10.00

Fenomene: vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificări temporare ale vântului.

Pe acelaşi subiect

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30...35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

Vreme deosebit de rece în Capitală, în weekend

Meteorologii anunță că vremea în Capitală va fi deosebit de rece, de vineri până duminică, iar vântul va sufla cu putere. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie.

Temperaturi maxime de vineri până duminică vor fi situate între 12 și 14 grade, iar cele minime între 5 și 8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40 - 50 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de frig în toată țara, până luni dimineață. ANM anunță ninsori și strat de zăpadă la munte