Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul care a făcut ravagii în Italia şi Grecia ajunge în România cu ploi, vânt şi ninsori. Alertă meteo în weekend

Vremea s-a răcit brusc în toată ţara. De la o zi la alta, oamenii au trecut la geci, căciuli şi chiar mănuşi. La malul mării, vântul puternic a ţinut pentru a doua zi consecutiv porturile închise. În timp ce, la munte, chiciura a adus peisaj de iarnă, iar poleiul a închis un segment de drum. 

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 20:27

Vezi și

Dimineaţa a adus iarna pe Transalpina. Din cauza poleiului, drumarii au închis temporar segmentul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului. 

În zonele montane, vântul care a bătut şi cu peste 70 de kilometri pe oră a făcut ca temperatura resimţită să fie de minus 5 grade Celsius.  

Dana Popescu, cabanier: Şi acum bate vântul foarte tare. A mai urcat temperatura, dar doar la două grade. Şi probabil ne pregătim de iarnă încet, încet. 

Vântul a închis porturile la malul mării

Pe acelaşi subiect

La malul mării, vântul puternic a închis porturile pentru a doua zi la rând. În timp ce nord-estul ţării s-a confruntat cu un val de temperaturi negative.

În Suceava, oamenii şi-au găsit maşinile acoperite de brumă, iar în pieţele şi în bazarul din oraş, comerciaţii s-au băgat sub pături ca să se încălzească. 

Femeie: Venim cu o traistă de pastile după noi şi cu termos plin cu ceai. Uitaţi câte bluze sunt pe noi, geci, haine... N-avem ce face. 

Comerciant: Cu mănuşi, cu căciulă, cu vestă peste geacă...

Femeie: Dimineaţă era congelator aici. Am îngheţat, dar ce să facem? Aşteptăm să ne pună acum căldură...

Cum va fi vremea în weekend

În toată ţara, de la începutul săptămânii, temperaturile au scăzut şi cu peste 10 grade Celsius, sub normalul perioadei. Iar răcirea continuă şi în weekend.

Până luni, toată ţara este sub informare de vreme rea. Ciclonul mediteranean care a făcut ravagii în Italia, Croaţia şi Grecia aduce şi la noi ploi în special în vestul şi sud-vestul ţării, iar în zonele montane - vânt puternic şi ninsori.

Săptămâna viitoare, temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât cele specifice perioadei. Iar ploile vor continua în aproape toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ciclonul care a făcut ravagii în Italia şi Grecia ajunge în România cu ploi, vânt şi ninsori. Alertă meteo în weekend