Antena Meniu Search
x

METEO. Mare parte din ţară, sub cod galben şi cod portocaliu de ploi. Alertă ANM de vremea rea

Vremea în România nu duce lipsă de ploi, în ultima zi de vară. După ce au prognozat pentru miercuri, 31 august, precipitaţii şi instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, meteorologii ANM au emis un cod portocaliu valabil în 17 judeţe de astăzi, ora 12:00, până joi dimineaţa. Nici alte regiuni nu scapă de ploi puternice, întrucât este în vigoare un cod galben.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 10:31

Prognoza meteo. Vremea în România, 31 august 2022
Prognoza meteo. Vremea în România, 31 august 2022 - Shutterstock

Avertizare meteo de vreme rea în mare parte din România. Meteorologii au emis miercuri, 31 august, cod portocaliu de ploi abundente, valabil în cea mai mare parte a zonei montane şi a Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei, dar şi în sudul Banatului. Atenţionarea meteo intră în vigoare astăzi, începând cu ora 12:00, şi este valabilă până joi, 1 septembrie, la ora 10:00.

Meteo 31 august 2022. Vremea în România în ultima zi de vară

Potrivit ANM, în aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

De altfel, în majoritatea celorlalte zone din ţară va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică. Se anunţă averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină. Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

Vremea în Bucureşti. Prognoza ANM pentru Capitală

În Bucureşti, meteorologii au prognozat perioade cu înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelie şi grindină. Cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat peste 20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16...18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » METEO. Mare parte din ţară, sub cod galben şi cod portocaliu de ploi. Alertă ANM de vremea rea