Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care o vijelie puternică smulge acoperișul unui bloc și-l trântește peste mașini, într-o parcare din Bistrița

Vremea rea continuă să facă ravagii în mai multe judeţe din ţară. În Bistriţa o vijelie a smuls acoperişul unui bloc şi l-a trântit pe cinci maşini parcate. În judeţul Suceava a nins ca în poveşti, iar turiştii s-au simţit ca în prag de sărbători. Temperaturile vor rămâne scăzute până la sfârşitul săptămânii, iar meteorologii anunţă că abia de săptămâna viitoare se va îndrepta vremea.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.05.2023, 07:51

Vezi și

La un pas de tragedie. Numai norocul a făcut ca în maşinile parcate între blocuri în Bistriţa să nu fie oameni în momentul în care s-a prăbuşit acoperişul de tablă. Autoturismele n-au scăpat însă întregi. Locatarii sunt îngroziţi şi spun că nu e prima dată când se întâmplă asta. 

Strat alb de zăpadă în masivul Ceahlău 

Dacă în unele locuri vântul puternic a făcut ravagii, în altele a nins ca-n plină iarnă. Unii au fost încântanți, alții nu. Mai puţin bucuroşi au fost şoferii, care apucaseră să schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară. 

Faceţi bradul! Vine moşul! 

Pe acelaşi subiect

Şi în masivul Ceahlău, la Cabana Dochia  a nins. Totul în jur a fost acoperit de un start alb de zăpadă, iar vizibilitatea a fost extrem de redusă. Nici vulpea de la staţia meteo din vârful Omu din Bucegi nu a părut prea bucuroasă de vreme. 

Vreme rece și în București

S-a schimbat vremea şi în Capitală. Dacă duminică au fost 24 de grade celsius, ieri termometrele au coborât la 15 grade. Soarele a fost acoperit de nori, iar vântul a înteţit senzaţia de frig. 

Temperatura medie a acestei primăveri a fost mai mică decât media iernii. 

Mihai Timu, meteorolog de serviciu ANM: Să ne amintim că iarna asta am avut multe perioade cu temperaturi de primăvară și acum avem reversul în această primăvară, am avut intervale cu temperaturi apropiate de sezonul rece.  Iernile sunt mai blânde și mai calde, iar primăverile mai răcoroase. Luna aprilie a iesit sub media climatologică aproape cu -2 grade. 

Vremea caldă se lasă așteptată, nou val de frig cu ploi

În următoarele zile, ploile vor cuprinde aproape toată ţară, în special zona de sud-vest acolo unde vom avea parte şi de descărcări electrice. În anumite regiuni se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 de litri pe mp iar la munte, la altitudini mari, ploaia se va transforma în lapoviţă şi ninsoare. 

Până la sfârşitul săptămânii, temperaturile din aproape toată ţara vor rămâne mai mici decât ar fi normal. Maximele vor atinge cu greu 19 grade Celsius. Cel mai rece va fi în Moldova, Transilvania și la munte. Vântul va atinge 70 de kilometri pe oră şi va contribui la senzația de frig în Banat şi la munte. Abia de săptămâna viitoare se mai încălzeşte vremea, spun meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Momentul în care o vijelie puternică smulge acoperișul unui bloc și-l trântește peste mașini, într-o parcare din Bistrița