Antena Meniu Search
x

La munte a nins, dar termometrele vor urca săptămâna viitoare până la 20 de grade

Zăpadă ca-n plină iarnă la munte. Avem imagini spectaculoase de pe creste, unde s-a depus deja un strat consistent. Turiştii s-au bucurat de prima bătaie cu bulgări, deşi pentru unii, drumul până acolo a fost coşmar. 

de Redactia Observator

la 06.10.2019, 22:19

Vezi și

Zăpadă ca-n plină iarnă la munte. Avem imagini spectaculoase de pe creste, unde s-a depus deja un strat consistent. Turiştii s-au bucurat de prima bătaie cu bulgări, deşi pentru unii, drumul până acolo a fost coşmar. 

Mulţi au fost luaţi pe nepregătite şi nu şi-au echipat încă maşinile cu caucicuri de iarnă. Un autoturism s-a răsturnat, iar patru oameni au fost răniţi uşor. Pe Transfăgărăşan, drumarii au scos deja utilajele de deszăpezire. Şoseaua s-ar putea închide mai devreme anul acesta.

Turiştii care au urcat astăzi la Bâlea Lac au găsit un peisaj veritabil de iarnă. A nins neîncetat în ultimele ore, iar stratul de zăpadă măsoră deja câţiva centimetri. 

Zăpada de octombrie i-a luat pe nepregătite pe mulţi şoferi, care nu au apucat să schimbe cauciucile de vară cu cele de iarnă. Maşinile au patinat pe şosele ca-n plină iarnă. 

Pe acelaşi subiect

Pe Transfăgărăşan au ieşit deja utilajele de deszăpezire, iar drumarii au împrăştiat material anti-derapant. Astăzi, s-a circulat bine, dar daca ninsorile nu se vor opri, nu este exclus ca drumul să se închidă înainte de 1 noiembrie, data anunţată de către autorităţi.

Zăpadă este şi în Bucegi, la Vârful Omu, iar temperaturile au coborât chiar şi până la minus 4 grade. În Poiana Braşov, la Postăvaru, turiştii au fost surprinşi de primii fulgi de nea. 

Meteorologii spun că în Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge şi în următoarele zile. La altitudini mari stratul de zăpadă se va îngroşa, deşi vântul va sufla cu putere pe alocuri. În zonele mai joase din Moldova şi Transilvania va fi lapoviţă. Iar unde nu va fi zăpadă, vor fi ploi. Dar şi frig. La Oradea au fost astăzi 10 grade, dar în noaptea dintre marţi şi miercuri se anunţă valori negative. 

În Bucureşti, termomentrele nu vor arăta mai mult de 13-15 grade, în următoarele zile. Vestea bună este că, de miercuri, vremea se va mai încălzi, iar temperaturile vor urca până la 20 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » La munte a nins, dar termometrele vor urca săptămâna viitoare până la 20 de grade