Antena Meniu Search
x

Video Polei și strat de zăpadă în București. Alerta de ninsori şi vânt puternic emisă de ANM, valabilă până la ora 10.00

Bucureștenii s-au trezit marţi dimineață cu o priveliște de iarnă veritabilă, după ce, peste noapte, sub atenționarea prognozei speciale emise de ANM, s-a așternut un strat de zăpadă gros de câţiva centimetri.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.12.2020, 09:10

Polei și strat de zăpadă în București. Alerta de ninsori şi vânt puternic emisă de ANM, valabilă până la ora 10.00 Vezi și
  • Polei și strat de zăpadă în București.
  • ANM a emis în cursul nopții o prognoză specială pentru Capitală.

Meteorologii au emis în cursul nopții o prognoză specială pentru București, avertizând că vremea va fi închisă în Capitală, temporar va ninge și de va depune un strat de zăpadă ce poate ajunge până la 10 centimentri.

Potrivit specialiştilor, în primele ore ale zilei de marţi se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Temperatura va fi în jur de -2 grade, iar vântul va avea intensificări, ajungând la rafale la viteze de 40-45 km/h.

Alerta meteo ANM este valabilă până la ora 10.00.

Ninsori, lapoviță, vânt puternic și polei în toată ţara. ANM a emis o informare meteo de vreme severă

Ieri, Adminsitrația Națională de Meteorologie o informare de vreme severă valabilă în toate regiunile țării. Specialiștii au anunțat ninsori, vânt puternic, lapoviță și polei din această după-amiază până mâine dimineață.

Informarea este valabilă până în 8 decembrie, ora 10:00.

În Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură.

În aceste zone, va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice.

Ninsori în Moldova și Transilvania

Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Polei și strat de zăpadă în București. Alerta de ninsori şi vânt puternic emisă de ANM, valabilă până la ora 10.00