Antena Meniu Search
x

Alertă de ninsori, lapoviță, vânt puternic și polei în toată ţara. ANM a emis o informare meteo de vreme severă

Adminsitrația Națională de Meteorologie o informare de vreme severă valabilă în toate regiunile țării. Specialiștii au anunțat ninsori, vânt puternic, lapoviță și polei din această după-amiază până mâine dimineață.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.12.2020, 11:16

Alertă de ninsori, lapoviță, vânt puternic și polei în toată ţara. ANM a emis o informare meteo de vreme severă - Arhivă
  • Meteorologii anunță strat de zăpadă în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură.

Astfel potrivit ANM, vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, în intervalul 7 decembrie, ora 14:00 – 8 decembrie, ora 10:00, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură.

În intervalul menționat, în zonele menționate va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8...10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15...20 cm.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice.

Ninsori în Moldova și Transilvania

Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

În București va ninge diseară

ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Bucureşti.

În intervalul 07.12.2020 ora 14:00 - 07.12.2020 ora 20:00 Vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă în București. Trecător se vor semnala precipitații slabe mai ales subformă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 - 50 km/h, anunță ANM.

Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade Celsius.

În intervalul 07.12.2020 ora 20:00 - 08.12.2020 ora 10:00 vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alertă de ninsori, lapoviță, vânt puternic și polei în toată ţara. ANM a emis o informare meteo de vreme severă