Antena Meniu Search
x

Primele ninsori în București. ANM anunță strat de zăpadă în Capitală, la sfârșitul săptămânii

Ciclonul mediteranean care afectează sudul Europei se apropie de România, astfel că finalul de săptămână aduce în țara noastră fenomene de iarnă. În sudul și sud-estul țării, inclusiv în Capitală, vor fi ploi, lapoviță, ninsori, vânt puternic și risc de polei. 

de Oscar Stanciu

la 25.01.2023, 14:57

Ciclonul mediteraneean va aduce zăpadă cu precădere în zonele de deal şi de munte. 

Imagine satelit, ciclon mediteranean

Administrația Națională de Meteorologie

În Capitală, ne așteptăm la primele ninsori. Meteorologii spun că stratul de zăpadă în sudul țării va măsura aproximativ 15 centimetri.

Prognoza meteo în București joi, 26 ianuarie 

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi închisã şi temporar vor fi precipitaţii, slabe cantitativ în prima parte a intervalului şi moderate spre sfârşitul acestuia.

Acestea vor fi sub formã de burniţã şi fulguialã pe parcursul zilei, cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ploaie din orele serii şi pe parcursul nopţii, când vor fi favorizate depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, dar se va intensifica treptat noaptea, cu rafale de 45...50 km/h. Temperatura aerului, farã variaţii semnificative pe parcursul intervalului, va fi de 1...2 grade Celsius.

Vremea în București vineri, 27 ianuarie 

Vremea se va menţine închisã, cu precipitaţii însemnate cantitativ, sub formã de ploaie, lapoviţã şi temporar, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii, ninsoare. Vântul va avea intensificãri, cu rafale de pânã la 45...55 km/h. Temperatura maximã, uşor mai ridicatã faţã de ziua precedentã, va fi de 3...5 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade Celsius.

Prognoza meteo în București sâmbătă, 28 ianuarie 

Vremea va fi în general închisã şi temporar vor fi precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la începutul intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -2...-1 grad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Primele ninsori în București. ANM anunță strat de zăpadă în Capitală, la sfârșitul săptămânii