Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo 6 decembrie 2021. Ploi și vreme închisă la început de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 6 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 15:40

vremea 6 decembrie 2021
Prognoza meteo 6 decembrie 2021. Ploi și vreme închisă la început de săptămână - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în vest și sud-vest, local în centru și nord și izolat în rest. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, cu viteze mai mari în Carpații Meridionali, la  altitudini de peste 1700 m, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral. În zonele joase, în special din est și sud, pe alocuri se va semnala ceață. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă se vor încadra între -3 și 7 grade, posibil mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate în Dobrogea până spre 8...10 grade.

Vremea luni 6 decembrie 2021

În sud-estul țării vremea se va încălzi față de ziua precedentă, devenind caldă pentru această dată; cerul va prezenta înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse îndeosebi noaptea se vor semnala ploi slabe sau burniță. În celelalte regiuni vremea va fi predominant închisă și se vor semnala precipitații; în prima parte a zilei local și temporar sub formă de ploaie, iar începând din orele serii aria acestora va fi în extindere și se vor acumula cantități ce vor depăși 15...25 l/mp. Pe parcursul nopții acestea vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, mixte în Banat, Crișana și Transilvania și predominant sub formă de ninsoare în Maramureș și nordul Moldovei. La munte, ziua vor fi precipitații mixte și doar la altitudini mari va ninge, iar seara și noaptea, aria ninsorilor moderate cantitativ va fi în extindere.  Izolat, îndeosebi în centrul și nord-estul teritoriului vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi de la 1...2 grade în nordul Moldovei, până la 15...16 în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor încadra, între -1 și 8 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Pe alocuri, în special în sud și est se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări, iar în a doua parte a intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade. Îndeosebi dimineața vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Vremea va fi predominant închisă. Ziua vor fi precipitații mixte și doar la altitudini mari va ninge, iar seara și noaptea, aria ninsorilor moderate cantitativ va fi în extindere.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent.

Cum va fi vremea în Europa

Va predomina aspectul închis al vremii, iar în zonele aflate sub nebulozitate accentuată pe timp îndelungat și precipitații se vor semnala pe auprafete mari - anume, în partea nord-vestică, în cea sud-estică și în cea nord-estică ale continentului. Dincolo de aceste regiuni, vremea va fi mai plăcută în privința regimului pluvial și în general schimbătoare - în condițiile cerului variabil deasupra țărilor iberice, sud-estului Franței și aproximativ jumătății nordice a Italiei și probabil în imediata apropiere a Munților Alpi; și precipitațiilor slabe și pe arii mult mai restrânse din țările central-estice, centrale, scandinave și iberice. Lapovița și ninsoarea vor fi majoritare, pe când mai ales ploi se vor semnala numai în sudul Italiei, în Grecia și probabil în Albania, Serbia și Macedonia de Nord. Totodată, unele din fenomenele pluviale de la est de Marea Adriatică vor fi abundente sau severe, lăsând în urmă situații hidrologice nefaste; abundente se întrevăd a fi și unele precipitații din sud-vestul Rusiei și de pe Marea Nordului. Vânt intens ori puternic se va observa pe ocean la sud-vest de Peninsula Scandinavica, cel puțin moderat - împrejurul Arhipelagului Britanic, în Golful Biscaya, pe mările Mediterana și Egee, în sudul Marii Baltice, în nordul Poloniei și în estul Spaniei, pe când cu precădere slab - în Suedia, Finlanda, Elveția și în spațiul carpatic. Diferențele de ordin termic față de ziua precedentă par a fi minore, mase de aer considerabil mai rece decât in alte zone ale Europei acoperindu-le pe cele nordice, nord-estice și central-estice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 6 decembrie 2021. Ploi și vreme închisă la început de săptămână