Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 5 decembrie 2021. Se încălzește ușor afară, temperaturi între -3 și 11 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 5 decembrie 2021.

de Redactia Observator

la 04.12.2021, 16:30

Castelul Bran iarna
Vremea 5 decembrie 2021. Se încălzește ușor afară, temperaturi între -3 și 11 grade Celsius - Shutterstock

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va avea înnorări, iar pe arii restrânse, în nord-vest, trecător se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în Maramureș și la munte, și mai ales ploi în rest. Izolat vor fi depuneri de polei.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în sudul Carpaților Occidentali. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -8 și 3 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi din sudul țării, pe suprafețe mici se va semnala ceață.

Vremea duminică 5 decembrie 2021

Vremea se va încălzi ușor, astfel că valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadă a lunii decembrie, iar cele din cursul nopții vor fi mai ridicate decât acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade, mai ridicate în Dobrogea până spre 10 grade. Cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, în vest și sud-vest, local în nord și centru și pe arii restrânse în rest. Vor fi ploi, exceptând zona Maramureșului unde, în primele ore ale intervalului va ninge, apoi vor predomina ploile, iar spre sfârșitul intervalului și depresiunile din estul Transilvaniei unde cu o probabilitate destul de mare vor fi și precipitații sub formă de ninsoare. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a nopții, cu o probabilitate mai mare în Moldova, precum și în zona montană și submontană aferentă acestei regiuni, pe arii în general restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar la intensități mai mici în sudul Banatului și pe litoral. În zonele joase în primele ore ale intervalului și spre sfârșitul acestuia, pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară va fi de 6... 7 grade, iar cea minimă de 2...3 grade.  În primele ore ale intervalului și spre sfârșitul acestuia vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări, iar aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre masivele sud-vestice. Local se vor semnala precipitații mixte, iar  la altitudini mari vor fi mai ales ninsori. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Carpaților Occidentali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Temperatura aerului va crește ușor față de intervalul anterior.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a Europei și vor fi precipitații, local în vest, centru și sud și pe arii restrânse în rest. În regiunile sudice, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase și mixte în cele înalte, în vest și centru vor fi ploi, lapovițe și ninsori, iar în rest, doar ninsori. Cele mai mari cantități de apă se vor acumula în sud-vestul Italiei și în vestul Peninsulei Balcanice unde, pe suprafețe mici, se vor depăși 50 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul și vestul Europei și în zonele învecinate Mări Baltice și izolat în rest. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în nordul, vestul și sud-vestul Europei, o creștere ușoară în sud-est, iar în vestul, centrul și nordul Peninsulei Scandinavice, în Finlanda și în nordul Rusiei, vremea va fi geroasă, cu temperaturi maxime care nu vor trece de -10 grade, iar, pe arii restrânse, se vor situa chiar și sub -20 de grade. În zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 5 decembrie 2021. Se încălzește ușor afară, temperaturi între -3 și 11 grade Celsius