Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răcire, ploi şi vânt în toată ţara, din această noapte. Vremea se schimbă radical în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi şi vânt, care vizează toată ţara începând din această noapte. De asemenea, mâine dimineaţă, 14 judeţe intră de mâine dimineaţă sub avertizare cod galben de vreme severă.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 10:12

Codul galben anunţă intensificări ale vântului şi este valabil în intervalul 12 octombrie, ora 06 – 12 octombrie, ora 21. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Răcire, vânt şi ploi în toată ţara

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, a fost emisă şi o informare meteorologică, valabilă în intervalul 11 octombrie, ora 21 – 12 octombrie, ora 21, care anunţă ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. 

Pe acelaşi subiect

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă (11/12 octombrie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (12 octombrie), în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Vremea 11 octombrie în țară

În vestul, centrul şi nordul ţãrii, valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, în prima parte a intervalului în sud-vestul Olteniei şi local în Banat, Crişana, Maramureş şi în Transilvania, iar seara şi noaptea în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse se vor semnala descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã, cu precãdere în sud-estul ţãrii, local vor fi de 10...15 l/mp şi izolat vor depãşi 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri noaptea în Moldova, estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, unde vor fi rafale în general de 50...55 km/h, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 29 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, uşor mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Vremea » Răcire, ploi şi vânt în toată ţara, din această noapte. Vremea se schimbă radical în weekend