Antena Meniu Search
x

Momentul în care s-a format tornada uriaşă de la Drajna. Vânt de peste 200 km/h (Video)

Momentul în care s-a format tornada uriaşă în judeţul Călăraşi, la Drajna, a fost filmat de un martor la eveniment. Puterea tornadei a provocat distrugeri importante şi în împrejurimi, smulgând acoperişurile a cel puţin 10 case din Dragalina, potrivit autorităţilor locale.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 30.04.2019, 20:27

Vezi și

Momentul în care s-a format tornada uriaşă în judeţul Călăraşi, la Drajna, a fost filmat de un martor la eveniment.

Puterea tornadei a provocat distrugeri importante şi în împrejurimi, smulgând acoperişurile a cel puţin 10 case din Dragalina, potrivit autorităţilor locale.

Momentul în care s-a format tornada de la Călăraşi a fost filmat

Tornada uriaşă de la Drajna a fost filmată din momentul în care a început să se formeze şi până s-a risipit, de un martor la eveniment.

Pe acelaşi subiect

Potrivit specialiştilor, un astfel de fenomen este foarte rar în România şi mai ales în această perioadă din an, asemenea manifestări fiind total atipice atât de devreme, din punct de vedere al condiţiilor armosferice.

A fost o tornadă spectaculoasă, similară cu tornadele din Statele Unite, cu rafale de vânt în vârtej de peste 200 de kilometri la oră. 

Cea mai puternica tornada formată în România a fost cea de la Făcăieni, din august 2002. De asemenea, având în vedere fenomenele meteo din ultima perioadă, în ţara noastră ar putea fi vorba de apariţia unui "culoar al tornadelor" (judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Momentul în care s-a format tornada uriaşă de la Drajna. Vânt de peste 200 km/h (Video)