Antena Meniu Search
x

Val de aer siberian peste România. Temperaturile minime vor coborî până la minus 18 grade Celsius în depresiuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ger, în toată țara. Alerta a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până sâmbătă, 12 martie.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 10:06

Val de aer siberian peste România. Temperaturile minime vor coborî până la minus 18 grade Celsius în depresiuni
Val de aer siberian peste România. Temperaturile minime vor coborî până la minus 18 grade Celsius în depresiuni - Observator

Informarea emisă de meteorlogii ANM vizează vreme deosebit de rece, ger noaptea și dimineața și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul 9 - 12 martie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade Celsius.

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45...55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab.

Vreme deosebit de rece până sâmbătă, și în București

Vremea va fi deosebit de rece în București, spun meteorologii în prognoza specială pentru București, valabilă până sâmbătă. În intervalul miercuri ora 10.00 - sâmbătă ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile maxime vor fi de 1...4 grade, iar cele minime de -6...-4 grade, mai scăzute în zona periferică până în jur de -9 grade.

Cerul va prezenta înnorări și vor fi intervale în care va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (10 martie).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Vremea » Val de aer siberian peste România. Temperaturile minime vor coborî până la minus 18 grade Celsius în depresiuni