Antena Meniu Search
x

Vremea 7 - 20 martie 2022. Val de aer siberian la început de primăvară, meteorologii anunță frig și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 7 - 20 martie 2022. Potrivit specialiștilor, luna martie vine cu o vreme autentică de iarnă cu temperaturi în scădere, ninsori la munte, dar şi în zonele mai joase şi un vânt care va spori senzaţia de rece.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 14:15

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 7 - 20 martie 2022. Val de aer siberian la început de primăvară, meteorologii anunță frig și ninsori - Observator

Meteorologii ANM au emis, luni, prognoza pe următoarele două săptămâni.

"Pentru următorul interval, luna martie vine cu o vreme autentică de iarnă cu temperaturi în scădere, ninsori la munte, dar şi în zonele mai joase şi un vânt care va spori senzaţia de rece. De Miercuri 9 martie, vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã noaptea şi dimineaţa în centru şi pe alocuri în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -18 şi -4 grade, mai ridicate pe litoral, spre -2 grade.

Astfel, regimul termic va fi cu 10...15 grade sub normalul perioadei din calendar. Cerul va fi temporar noros şi local va ninge slab în sud, în est, la munte şi posibil, izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla cu unele intensificãri în regiunile estice, sud-estice, vestice şi pe crestele montane. Valul de frig nu va ocoli nici capitala. În Bucureşti sunt aşteptate temperaturi minime care pot coborâ până spre -9 grade celsius, mai ales în zonele de periferie", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Pe acelaşi subiect

În Banat, până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci și va deveni deosebit de rece pentru această dată, media maximelor termice coborând până în jurul a 3 grade, iar a minimelor până spre -9...-10 grade. Ulterior valorile termice vor crește, astfel că în ultimele zile ale intervalului temperaturile maxime vor atinge în medie 12...14 grade, iar cele minime 1...2 grade.

Probabilitatea de precipitații slabe va fi mai mare în primele și în ultimele zile ale intervalului.

Prognoza meteo în Crișana

În Crișana, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor va fi de 2...3 grade, iar a minimelor de -9...-8 grade. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime din ultimele zile de prognoză va ajunge la 12...14 grade și a minimelor la 0...2 grade. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai mare în primele și în ultimele zile de prognoză.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 2 grade și a minimelor între -7 grade în prima dimineață și -14 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă în ultimele zile 10...12 grade și a minimelor -3...-1 grad. Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 7 – 9 martie, dar și după 16 martie.

Prognoza meteo Maramureș

În Maramureș, până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată; media temperaturilor maxime va coborî spre 1 grad, iar a minimelor spre -10...-11 grade. În zilele care vor urma se va încălzi treptat, astfel că în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge să se situeze, în jurul a 12 grade, iar a minimelor se va apropia de 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, între 7 și 9 martie și din nou, după 16 martie.

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor termice va fi de doar -2...-1 grad, iar a minimelor de -10...-8 grade. Apoi se va încălzi treptat, astfel că după data de 15 martie media temperaturilor maxime va fi între 10 și 12 grade, iar a minimelor între -1 și 1 grad. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare între 7 și 11 martie și după data de 16 martie.

Prognoza meteo Dobrogea

În Dobrogea, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor va atinge -1 grad, iar a minimelor -6 grade. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime din ulimele zile de prognoză va ajunge la 8...10 grade și a minimelor la 1...2 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe cantitativ aproape în fiecare zi.

Vremea în Muntenia

Valorile termice din Munteani vor fi în scădere, maximele, de la o medie de 4 grade, în prima zi, până la 0 grade în jurul datei de 11 martie, iar minimele de la o medie de -2 grade la început, până la -9 grade spre sfârșitul primei săptămâni. În intervalul următor se va încălzi, astfel încât în ultimele zile media maximelor va fi de 11...12 grade, iar a minimelor de 0...1 grad. Trecător vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi, dar mai ales în intervalul 7-10 martie.

Prognoza meteo Oltenia

Vremea se va răci și în Oltenia până spre sfârșitul primei săptămâni, când media maximelor termice se va situa în jurul a 2 grade, iar a minimelor va atinge -11...-10 grade. În intervalul care va urma, tendința generală va fi de creștere a valorilor termice, astfel încât, în ultimele zile de prognoză maximele vor atinge în medie 12...13 grade, iar minimele 0...2 grade. Probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi între 7 și 11 martie, precum și după data de 17 martie.

Vremea la munte

La munte, în prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -10 și -2 grade și a minimelor între -17 și -10 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă 2...4 grade și a minimelor -4...-3 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 7 - 20 martie 2022. Val de aer siberian la început de primăvară, meteorologii anunță frig și ninsori