Antena Meniu Search
x

Vremea 10 - 23 septembrie 2018. ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 - 23 septembrie 2018.

Vremea 10 - 23 septembrie 2018
Vremea 10 - 23 septembrie 2018. ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 10 - 23 septembrie 2018.

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Banat

Vremea caldă va caracteriza prima săptămână a intervalului, cu temperaturi maxime în creștere de la medii de 26...27 de grade spre valori în jurul a 30 de grade, aceeași tendiță având și regimul termic nocturn, cu minime de 11...13 grade la început spre 14...16 grade în week-end.

Pe acelaşi subiect

În cea de-a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori de temperatură în general peste mediile climatologice specifice perioadei din an, fiind posibile totuși variații de la o zi la alta, într-un ecart mediu de 25...28 de grade ziua și 12...16 grade noaptea. Până în data de 15 septembrie în regiune nu va ploua, apoi probabilitatea pentru ploi temporare va fi în creștere.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Crişana

Prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de temperaturi în creștere de la medii de 24...26 de grade spre 30 de grade, valori maxime mult mai ridicate decât cele normale în a doua decadă a lunii septembrie, cu aceeași evoluție și în privința minimelor nocturne (de la 11...13 grade spre 14...16 grade, mediat regional).

Estimările prognostice pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în general peste cel climatologic specific perioadei, fiind însă posibile variații de la o zi alta; în medie regională, ecartul maximelor diurne va fi de 25...27 de grade, iar al minimelor de 11...15 grade.

Până în jurul datei de 16 septembrie nu va ploua, apoi probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Transilvania

Pe tot parcursul celor două săptămâni de referință, sunt estimate valori de temperatură peste cele climatologic specifice perioadei din an, cu maxime de 23...26 de grade, mediat regional, iar intervalul 13-15 septembrie va fi caracterizat de o vreme deosebit de caldă, cu o medie a valorilor diurne de 25...28 de grade.

Regimul termic nocturn, în medie de 7...12 grade, va fi apropiat de cel normal la începutul intervalului, apoi și temperaturile minime se vor situa în general peste cele medii multianuale. Până în data de 16 septembrie vor fi posibile doar ploi slabe, izolate, apoi probabilitatea de a ploua temporar, în mare parte a regiunii, va fi în creștere, se arată în prognoza meteo ANM.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Maramureş

Vremea mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an va caracteriza prima săptămână a intervalului de referință, cu temperaturi maxime în creștere de la o medie regională de 24...25 de grade spre valori în jurul a 29 de grade, aceeași tendiță având și regimul termic nocturn, cu minime de 10...12 grade la început spre 14...15 grade în weekend.

În cea de-a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori de temperatură în general peste mediile climatologice specifice perioadei din an, fiind posibile totuși variații de la o zi la alta, într-un ecart mediu de 25...28 de grade ziua și 12...16 grade noaptea. Intervalul 10-15 septembrie va fi lipsit de ploi, apoi probabilitatea de a ploua local și temporar va fi în creștere.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Moldova

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori normale și local chiar mai mici decât cele climatologic specifice în cea mai mare parte a regiunii, astfel că maximele se vor situa în ecartul mediu de 21...24 de grade, iar minimele în cel de 10...15 grade.

În perioada 13-16 septembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi maxime de 26...29 de grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână estimările prognostice indică menținerea unui regim de temperatură mai ridicat decât cel obișnuit după mijlocul lunii septembrie. La începutul intervalului (10-11 septembrie), vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creștere și în perioadele 16-17 și 21-23 septembrie.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Dobrogea

În primele zile ale intervalului, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu maxime de 21...24 de grade și minime de 14...16 grade, mediat regional. În perioada 13-17 septembrie temperaturile vor fi în creștere urmând a se situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

În a doua săptămână, deși sunt estimate variații de la o zi la alta, ecartul mediu se va situa în general peste cel obișnuit în această perioadă din an. În primele zile vor fi ploi slabe, cu caracter local. Probabilitatea de ploaie va crește din nou între 17 și 19 septembrie

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Muntenia

În cea mai mare parte a regiunii și în majoritatea zilelor din intervalul de referință, temperaturile se vor situa peste cele normale în luna septembrie, cu medii ale valorilor diurne de 26...29 de grade, iar în perioada 14-16 septembrie vremea va fi chiar călduroasă; minimele nocturne vor fi în general mai mari decât norma perioadei și se vor situa între 12 și 17 grade, mediat regional.

Doar în primele zile, vor fi valori (atât maxime, cât și minime) apropiate de cele climatologic specifice datei, în special în nordul și în estul regiunii. La începutul intervalului, pe spații restrânse vor fi ploi slabe, trecătoare. Estimările prognostice indică o probabilitate mai mare pentru ploi locale în perioada 17-19 septembrie.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 în Oltenia

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei perioade, vremea urmând a fi călduroasă în special în sudul regiunii. Astfel maximele diurne se vor încadra într-un ecart mediu de 27...30 de grade, iar minimele de 13...17 grade.

Unele variații termice sunt estimate pentru cea de-a doua săptămână, în special în prima sa parte, totuși se menține tendința unui regim termic peste cel normal. Pentru întreg intervalul de referință, estimările prognostice indică un deficit pluviometric, probabilitatea pentru ploi locale fiind mai ridicată doar în perioada 17-19 septembrie.

Prognoza meteo 10 - 23 septembrie 2018 la munte

Intervalul de referință va debuta cu o vreme caracterizată de valori de temperatură în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Apoi, treptat vremea se va încălzi, temperaturile urmând a se situa în general peste mediile multianuale.

Astfel, maximele diurne vor crește de la un ecart de 11...17 grade spre valori de 14...20 de grade, iar cele minime de la 3...9 grade la 5...10 grade, în medie. Pentru a doua săptâmână estimarile prognostice indică temperaturi, în marea lor majoritate, mai ridicate decât norma climatologică a perioadei. La începutul intervalului vor fi ploi slabe, pe spații restrânse. Probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în perioada 16- 20 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 10 - 23 septembrie 2018. ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni