Antena Meniu Search
x

Vremea 14 ianuarie. Meteorologii anunță ninsori și viscol în mai multe județe

Vremea pe 14 ianuarie este marcată de un cod galben de ninsori și viscol în județele din centrul, nordul și vestul țării. Prognoza meteo anunță însă că temperaturile vor începe să crească ușor, ajungând la o medie normală, zilele următoare. În București, luni, vor fi 2 grade ziua.

de Redactia Observator

la 14.01.2019, 17:25

Vremea pe 14 ianuarie este marcată de un cod galben de ninsori și viscol în județele din centrul, nordul și vestul țării. Prognoza meteo anunță însă că temperaturile vor începe să crească ușor, ajungând la o medie normală, zilele următoare. În București, luni, vor fi 2 grade ziua.

Noaptea de duminică spre luni: La munte va ninge, în Maramureş şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Banat şi Crişana local se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând izolat depunerile de polei. În nord-vestul ţării, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, ninsorile vor fi mai intense, astfel încât stratul de zăpadă nou depus, pe arii restrânse va fi consistent. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -9 şi 0 grade.

Vremea 14 ianuarie în țară

Luni, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, însă în majoritatea regiunilor, intensificările vântului vor accentua senzaţia de rece. De altfel, un cod galben de ninsori și viscol a fost emis de meteorologi încă de ziua precedentă. Cerul va fi noros în nord-vestul şi centrul ţării, iar în rest va prezenta înnorări temporare. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în masivele vestice şi nordice, unde local se vor cumula cantităţi de peste 20...25 l/mp. În Maramureş, Transilvania şi pe arii mai restrânse în Moldova vor predomina ninsorile.

Pe acelaşi subiect

Local în regiunile vestice şi cu totul izolat în rest se vor semnala precipitaţii mixte, favorizând în orele dimineţii depunerile de polei. Vântul va sufla tare în toate zonele de munte, cu precădere în Munţii Apuseni, nordul Carpaţilor Orientali şi local în zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi temporar 90...100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada, dar local va avea intensificări şi în restul ţării, în general cu viteze de 45...55 km/h. Prognoza meteo estimează temperaturi maxime între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi -1 grad, uşor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica va scădea la regim baric puternic ciclonic, de valori joase.

Harta ANM cu vremea pe 14 ianuarie în țară

Marți va ninge slab

În vestul, nordul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă şi pe arii relativ extinse va ninge în general slab în cursul zilei, dar noaptea local moderat cantitativ, îndeosebi la munte. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar izolat vor fi ninsori slabe. Vântul va avea intensificări în zona de munte, în Banat, Crişana, Oltenia şi local în celelalte regiuni, iar pe crestele montane va continua să sufle tare, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi diminuând vizibilitatea. Temperatura aerului, mai coborâtă faţă de ziua precedentă, va avea valori maxime cuprinse între -6 şi 4 grade şi minime, în general, între -10 şi -4 grade.

Harta României cu vremea în 15 ianuarie

Miercuri temperaturile cresc ușor

Vremea se îmbunătățește ușor miercuri. În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar, mai ales pe parcursul zilei, local se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de intervalul precedent, astfel maximele vor fi cuprinse între -1 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi 1 grad. Izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo în București pe 14 ianuarie

Conform ANM, vremea se va încălzi luni în Capitală, faţă de ziua precedentă, astfel valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, când vor fi rafale în general de 40...45 km/h. Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade. Presiunea atmosferica va scădea, de la o valoare deja mai mică decât cea normală.

Cum va fi luni la munte

Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, însă cele nocturne vor coborî local sub pragul de ger, iar intensificările vântului vor accentua senzaţia de rece. Cerul va fi mai mult noros, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în masivele vestice şi nordice, unde local se vor cumula cantităţi de peste 20...25 l/mp. Vântul va sufla tare în toate zonele de munte, cu precădere în Munţii Apuseni, nordul Carpaţilor Orientali şi local în zona înaltă din vestul Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi temporar 90...100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 14 ianuarie. Meteorologii anunță ninsori și viscol în mai multe județe