Antena Meniu Search
x

Vremea 11 ianuarie. Ninsori şi temperaturi care scad până la minus 18 grade

Vremea pe 11 ianuarie va fi foarte geroasă, cu ninsori extinse în cursul nopţii. Prognoza meteo anunţă temperaturi minime de până la minus 18 grade. Ziua, ninsorile vor fi slabe în mare parte a ţării. În Bucureşti va fi maximum 1 grad.

Vremea pe 11 ianuarie va fi foarte geroasă, cu ninsori extinse în cursul nopţii. Prognoza meteo anunţă temperaturi minime de până la minus 18 grade. Ziua, ninsorile vor fi slabe în mare parte a ţării. În Bucureşti va fi maximum 1 grad.

Noaptea de joi spre vineri: Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului. Ninsori predominant slabe se vor semnala în Transilvania şi în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor încadra între -10...-8 grade izolat în nord şi în centru şi 1 grad pe litoral.

Vremea 11 ianuarie în ţară

Vineri, vremea va fi în general închisă ziua şi va deveni rece în majoritatea zonelor, mai ales noaptea când va fi ger în special în nord, nord-est şi în centru. Cerul va fi variabil în extremitatea vest-nord-vestică, dar cu înnorări în restul teritoriului. În special în prima parte a zilei în Moldova vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale de 60...65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Va mai ninge slab local în Transilvania şi la munte şi pe spaţii restrânse în Muntenia, Oltenia şi sudul Banatului, iar intensificări ale vântului vor fi în sudul Olteniei, determinând transport de zăpadă, precum şi în Dobrogea.

Pe acelaşi subiect

Pe timpul nopţii, cerul va deveni parţial noros, probabilitatea de ninsoare va diminua, iar vântul va fi mai intens în zona montană. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade, iar cele minime de sâmbătă dimineaţa între -13 şi -3 grade, mai scăzute, până în jurul a -18 grade, local în Moldova şi estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului în sudul, centrul şi vestul ţării.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 11 ianuarie

Sâmbătă se potolesc ninsorile

Potrivit ANM, vremea va fi rece sâmbătă, geroasă dimineaţa cu precădere în nord-nord-est şi în centru, iar noaptea local în centru, sud şi est. În regiunile din vest, nord şi centru, vor fi înnorări şi local şi temporar va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la parţial noros şi doar trecător va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste unde va viscoli sau va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 1 grad, iar cele minime în general între -13 şi -2 grade.

Harta făcută de meteorologi cu vremea dn 12 ianuarie

Duminică, vremea se dezmorţeşte

În majoritatea regiunilor, duminică, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, dar în centrul, sudul şi estul ţării vremea se va menţine mai rece decât în mod normal, local geroasă în primele ore ale zilei. În vest, nord-vest şi local în centru, temporar va ninge, în general slab cantitativ, dar treptat în Banat şi Crişana vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 1 grad.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 11 ianuarie

Cerul va fi noros, trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi nesemnificativă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima de sâmbătă dimineaţa va fi de -7...-5 grade. Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului.

Cum va fi vineri la munte

Vremea va fi în continuare în general închisă şi mai rece decât în mod obişnuit, geroasă pe timpul nopţii. În cursul zilei va ninge slab în Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea local în masivele nord-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului, cu viteze mai mari pe creste, astfel că ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 11 ianuarie. Ninsori şi temperaturi care scad până la minus 18 grade