Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 21 noiembrie. Prognoza meteo anunţă ninsori şi ploi abundente şi risc de polei

Vremea pe 21 noiembrie marchează o nouă răbufnire de iarnă, cu intensificare a ninsorilor şi ploilor. Prognoza meteo anunţă temperaturi scăzute şi, izolat, risc de polei. În Bucureşti vor fi doar 2 grade în timpul zilei.

de Redactia Observator

la 20.11.2018 , 17:31

Vremea pe 21 noiembrie marchează o nouă răbufnire de iarnă, cu intensificare a ninsorilor şi ploilor. Prognoza meteo anunţă temperaturi scăzute şi, izolat, risc de polei. În Bucureşti vor fi doar 2 grade în timpul zilei.

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI: Vremea va fi închisă şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona de munte, unde precipitaţiile vor fi mixte şi Moldova, unde vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se va forma polei şi gheţuş. În sudul Banatului, rafalele de vânt vor depăşi 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

Vremea 21 noiembrie în ţară

Articolul continuă după reclamă

Miercuri, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. În jumătatea de sud a ţării acestea vor fi în general moderate cantitativ, în jur de 10...15 l/mp. În nord-est şi la munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi ziua, iar seara şi noaptea, se va semnala şi lapoviţă sau ninsoare. Pe arii restrânse se va forma polei sau gheţuş.

Pe acelaşi subiect

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Specialiştii spun că e abia începutul şi că zilele următoare va fi chiar mai frig.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Iarna instalată prematur nu dă semne de slăbiciune, un nou val de precipitatii va cuprinde treptat spatiul geografic al ţării noastre. Nopţile vor fi din ce în ce mai friguroase, va fi chiar ger în nopţile de joi spre vineri şi vineri spre sâmbătă, când temperaturile minime vor coborî până spre -12, chiar -15 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi în Moldova.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 21 noiembrie

Prognoza meteo pentru Bucureşti pe 21 noiembrie

Potrivit ANM, miercuri, în Capitală, vremea se va menţine închisă şi rece. Temporar va ploua, moderat cantitativ, 10...15 l/mp. Spre sfârşitul intervalului, vor fi posibile precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar probabilitatea de polei sau gheţuş va fi ridicată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări ziua când la rafală se vor atinge viteze de până la 45...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă în jur de -1 grad. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Cum va fi miercuri la munte

Vremea va fi în general închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii, local moderate cantitativ în masivele sudice. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Carpaţii Orientali şi mixte în rest. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va prezenta intensificări, în special pe creste. Temperaturile vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Vremea 21 noiembrie. Prognoza meteo anunţă ninsori şi ploi abundente şi risc de polei